Storytelling

Storytelling när den är som bäst. Som godis i mina ögon. Chanel. Ett perfekt varumärke att bygga på dess historia. Varför? För att det finns en historia! En helt fantastisk historia om en liten flicka vid namn Gabrielle Bonheur Chanel som växte upp i allt annat än lyxiga förhållanden i Frankrike i slutet 1800-talet men som sedan förvandlade världen till hennes modeimperium. Filmerna nedan visar på hur man med enorm skicklighet plockar man fram exklusiviteten och mystiken bakom Chanel. Mission, accomplished.

”In order to appreciate the brand, you need to understand the magnificent lady behind it.” Exakt! Detta är ett bra exempel på hur lyxmärken kan annonsera. Dem säljer inte en produkt, de säljer en livsstil, de säljer status och viktigast av allt, de säljer ett arv. Det är en filosofi, ett sinnestillstånd, ett uttalande och en etikett som bärs med stolthet.

”In order to be irreplaceable one must always be different” -Coco Chanel 

Till skillnad från påhittade budskap använder man i Storytelling berättelser om händelser som är sanna. (oftast) Man bygger försäljningen kring en historia. Man förstärker och förhöjer upplevelsen av ett varumärke genom att berätta den historia som finns att berätta med hjälp av bilder ord och känslor. I love it. Är helt säker på att det är så många företag och organisationer som sitter å ruvar på intressant bakgrund och historia. Ut med den!

3 reaktioner på ”Storytelling

  1. Pingback: Storytelling in marketing movies and music | angelicarylin

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.