Please Copy Me

Screen Shot 2014-10-28 at 18.37.32 1

Frilansande copywritern Mattias Åkeberg, mannen bakom boken ”Sälj det med ord” och den lilla reklambyrån Please Copy Me var på skolan idag och föreläste. Jag älskar när jag får träffa människor som brinner för det dem håller på med. Människor som med hjärta och själ kan berätta inspirerande om hur dem tar sig fram till sina drömjobb. Att vägen dit kan vara krokig (men rolig) och kanske tidvis oklar, men att man med drömmar och knasiga idéer kan ta sig jävligt långt. Att inte vara rädd för att misslyckas, att aldrig sluta vara nyfiken och att aldrig vara rädd för att applicera sina idéer i verkligheten. AH! Amen! ‘

Screen Shot 2014-10-28 at 18.35.34

Den dagen man jobbar med något som är så kul att man använder kompetensen även på fritiden och kallar det en ”jobby”. Alltså när ens jobb är ens hobby. Eller ännu bättre. När ens hobby är ens jobb. Jobby! Dubbel win.

Det skulle för mig vara som att få jobba med text, bild och film och forma kummunikation i perfekt symbios. Och sen Ändå få fortsätta göra nördiga fotoalbum med stekheta semesterkommentarer eller klippa film och skicka ut till vännerna från senaste svampplockarhelgen i Dalarna. Och blogga så klart! Bloggen, min alldeles egen fristad för hittepåord och meningstramsande. Wow! Vackert. Ler när jag tänker på det. Än mer när jag vet att jag faktiskt i skrivande stund sitter mitt i mitt egna första kapitel på boken om min resa till vad jag ska jobba med när jag blir stor. Vi är inne i halvtid på första terminen WKS14 Medieinstitutet. Fortfarande lika kul, fortfarande lika övertygad om att jag hittat rätt. Hej!  

2 reaktioner på ”Please Copy Me

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.