Terminsprojekt – Check!

Inlämnat, paketerat, överlämnat, redovisat och snart Januariminglat klart! Phu! Innan jul blev vi tilldelad ett terminsprojekt som skulle bunta ihop våra hittills insamlade kunskaper som blivande webbkommunikatörer. Jag och min eminenta group of five fick en förfrågan av Sissi Hagald på H&E Artist Management (A Divison Of Hagald & Eriksson AB) om att skapa en hemsida till boysen i Norlie & KKV. Ett skarpt projekt som vi antog på ca 0,2 sekunder. Fett tänkte vi! Och sen var vi igång.

WBS

Utan att gå in på detaljer om vad som står i vår 35 sidiga projektbeskrivning (kan fås utskriven på fotopapper, laminerad och sidenbands-bunden om så önskas) så tänkte jag att ni kan få smygkika lite på hur sidan blev. (länk kommer när sidan är up and going.)

Vill understryka att vi inte är eller kommer bli webbutvecklare. Att bygga själva hemsidan bara är halva arbetet i det såkallade ”Terminsprojektet” som för skolans syfte även krävde sin skriftliga rapport i tusen olika punkter och sen redovisning av projekt så klart.

Flödesschema:

Untitled Infographic-6Untitled Infographic-3

Bjuder på egenkomponerat flödesschema som beskriver funktion och design samt en moodboard som ligger grund för layout, färg och design. Vi har utifrån våra bästa skills kodat i CSS Child theme och tagit fram en produkt i WordPress med design och funktion som motsvarar kundens önskemål om en plattform för alla sociala kanaler, interaktionsmöjligheter, följ, gilla, lyssna, tagga, titta, dela, köp och andra roliga plugins så som turnékarta, gigpresskalender och fliptu tagboard.

moodboard

Nu när detta är över och Januariminglet snart är i box, har vi helgen på oss att ställa om inför praktik. På måndag startar jag min 6weeks intership (Lia1) som marknadsassistent på Starbucks HQ här i Stockholm. Ni som hänger med i svängarna vet att jag redan tjuvjobbat några månader i samband med premiären för Starbucks Stureplan och Starbucks Södermalm. Så himla superkul att det kan vi prata massa mer om nästa gång vi ses här på le blog! Häng med på @starbuckssverige så länge. =)

Hej på er och trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.