Pecha Kucha – Medieinstitutet

Hört talas som det? En Japansk presentationsteknik som innefattar 20 bilder a 20 sek. Ett ganska bra effektivt format då spelreglerna är samma för alla. Det förutsätter att man har 20 bilder, foton, collage, filmer, kartor, slides, ritningar. Ja, vad som helst som man kan titta på på en skärm. Sen spelar man antingen in en 20 sek röstsekvens eller snackar fritt, eller är tyst, eller spelar passande musik, eller vad vet jag, sjunger?… i 20 sek till varje bild. Verkar det flummigt? Inte alls. Superenkelt.

Screen Shot 2015-03-11 at 07.43.05Pecha Kucha.(Lia1) Svarta bilder är små feelgood-klipp från min kreativa studio. Tror och hoppas det var lite uppskattat efter en lång dag med presentationer.

Retorik och presentationsteknik känns så oerhört viktigt. För mig iallafall. Jag vill kunna hålla en dragning och folk ska sitta med hakan i knät. Absolut inte börja tänka på kvällens matkasse. Helst knappt våga blinka i rädsla om att kanske missa något intressant. Snarare känna: -WOW den där Louise! For president! Och så stående ovationer… 😉

Ni förstår poängen. Jag vill bli grym på dragningar/presentationer. Inte vara det minsta nervös. -Sylvass rent ut sagt. Säkerligen inget som kommer gratis. Blir så jäkla inspirerad av människor som lyckas fånga och hålla intresse, överraska, imponera, kanske chocka, vågar drar en vits? (göteborgsskämt går självklart hem hos mig). Någon som får en att känna något, vad som helst. Förutom tristess och en gäsp…  Inser efter 34st Pecha Kuchas igår att det inte finns något tristare än att lyssna på en platt presentation.

Har ni några tips på hur man håller en hållkäften-dragning? Några tips på bra föreläsare man bör se och ta lärdom av. Presentationsteknik. Tips! Vektyg. Allt. Hit me! 

En reaktion på ”Pecha Kucha – Medieinstitutet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.