IXIA, GREKLAND

Alltid ett bra beslut – Vacation to rescue! Eftersom vi var i Åre över nyår, blev solsemester ganska lätt framröstat i påskvalet 2015. Så i onsdags flög vi ner till Grekland. Amathus Spa & Wellness Beach Hotel, Ixía. Det är vad det låter. Första gästerna för säsongen och väl uppvaktade med både uppgraderat rum, magiskt utsikt och rosa bubbel på balkongen.

IMG_5201IMG_5234

20 grader, sol och sval vind. Vi har tydligen haft tur med vädret. (Som alltid när jag åker någonstans). Det har regnat i veckor här nere – Förutom nu. Men det betyder inte att jag ligger raklång och lapar sol 9-5 Det är jag alldeles för rastlös för! Här smörjs hjärta, hjärna och själ med livets 5.56. – Mat, värme, vin, skratt, träning och handhållning 3.0. #AktivVila

IMG_5291IMG_5297

Vi har hyrt cyklar och cyklat en herrans massa mil. Långa stäckor strandpromanad och slingriga grusvägar längs klippkanten. Tog båten ut till Symi Island och cyklade lite till. Naturen och vyerna här är fantastiska. Vi cyklade så lång man kunde komma på ön och hittade en alldeles egen liten ”strand” (läs:liten). Helt ensamma. Det var kvalitet. Åt kalimares och oliver på en taverna – under vinrankor. Blev strukna på bena av gårdskatten och den tjocka kvinnan i köket var mamma till pojken som serverade oss. Kändes typiskt grekiskt.

IMG_5400IMG_5467

Nu har jag inte tid med detta mer. Söndamorgon – jag ska strax ner till gymmet innan jag unnar mig ännu en prinsessfrukost. Alex är så klart redan där. Hänger på låset. ; ) Idag blir första dagen vi planerar att ligga stilla vid poolen (får se hur det blir med den saken) Jag är en rastlös själ, men på den sjunde dagen vilade han. I so will I.

Kalimera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.