SEO for nybörjare

Search Engine Optimization

För nybörjare – And that would be me. I går hände något fantastiskt efterlängtat på Medieinstitutet. Det kom en man vid namn Per Pettersson och lärde oss Sökmotoroptimering! SEO, WOW. Känns märkligt att jag, som studerande webbkommunikatör inte lärt mig det tidigare. Men nu har vi iaf haft en första föreläsning i ämnet.

DET VAR SÅ KUL! Kanske den bästa lektionen denna terminen. Eller hela läsåret. Vi Webbkommunikatörer i WKS14 har nu dessutom ingått i en sökordsoptimerings-tävling där den page som får flest klick eller hamnar högst upp i sök på google, ”vinner”. För skolans mest ambitiösa klass krävdes knappt en vink för att sätta eld på fingerspetsarna.

SEO för nybörjare

Vi nöjer oss dock inte här. 6 timmar SEO för nybörjare, vi vill ha mer! Vi vill kunna optimera varende sida vi skapar med relevant innehåll som DRIVER TRAFIK. Vi vill veta mer om Google Analytics, Google Trend och kunna identifiera sökbeteenden. CTR, Title-taggar, perma-länkar, H-taggar, länkkvalitéer, Adwords – keyword planner, URL, meta descpription, bildtitlar, Redirect Path, Bookmarklets, Webmaster tool, Screaming frog, Search Console osv… eh ALLT!

Så hej Per, om du läser detta så kan du väl planera in hösten med oss på Medieinstitutet. Vore skoj. 

En reaktion på ”SEO for nybörjare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.