”SWEDISH MIDSUMMER” BATTERY PARK

Vi mötte upp några vänner och vänner av vänner, plus 4973 andra svenskar och svenskamerikaner i Battery Park där Svenska Kyrkan ser till att en vacker tradition hålls vid liv. Det ordnas med mat, musik och dans på Manhattans sydligaste udde. (red anm. ej geografiskt faktabaserat).

Bild nedan: Minns känslan. Det är något så fruktansvärt varmt. Min helt ostrategist valda blus är av div fusk och blandat. Bara en kvinna kan förstå den instängda känslan som uppstår i en polyester-blus. Har inget med midsommar att göra. Ville bara skriva det. Att det var jättevarmt.

Screen Shot 2015-06-27 at 21.59.01IMG_7066IMG_7052Screen Shot 2015-06-27 at 23.07.19

Vi dricker bubbel i plastmuggar och NYPD låtsas som att alla i hela parken dricker saft. Fint att de har överseende med Swedish Midsummer. Tiden svepte förbi likt en het storstadsvind. Vi fick tag i lite nubbe, lite smörgåsbord och allt gick som en dans förutom att vi missade dansen, glömde äta sill och min krans var av plast från ICA Maxi. Kan hända att det var en bordsdekoration. Det är oklart.

Different from home, yez. Det må en säga. Men minst lika trevligt, fast utan samma feeling. Det är något med salta vindar, vinande master och regn till sillunchen. Trots att det är ”coolt” att ha testat Midsommar i the big Apple, ger jag nog ändå traditionens medalj till svenska kusten alla dagar i veckan. Med tillhörande köldgrader. 😉

Alex gav det tummen upp och ville bestämt tillbaka nästa år. Men vi hörs igen innan dess. Hej. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.