HOTEL ICON, HONGKONG

Uppgradering är något som klingar fint i öronen. Och det var precis det som hände när vi checkade in på Hotel ICON i Hong Kong, Kowloon. (Mars 2017)

IMG_20170804_092921_811

Vi hade bokat hotellet med den billigaste varianten av uppgradering bara för att försäkra oss om att vi skulle bo nice under vår korta vistelse/mellanlandning i Hong Kong.

När vi ska checka in tar en nervös praktikant emot oss i lobbyn och hänvisar oss till hissen då vår ”VIP-incheckning” låg på ett annat plan. Underbart.

Praktikanten ska visa oss till rummet men håller hon på att spricka av excitement då hon öppnar dörren. För vad hon vet då, men vi ännu är ovetande om, är att vi blivit uppgraderade till sviten större än vår lägenhet. Hallelujha. Jag har iofs ofta turen att bli uppgraderad när vi är ute och reser. Förvisso med några hemliga knep jag aldrig kan dela.

IMG_20170804_085305_508
Hotel Icon, HongKong

Executive Lounge – CLUB 65
Bor man på de övre planen  (Club 65) så ingår tillträde till deras rooftop pool med utsikt över hela Hong Kong-ön. Ett gudomligt gym med högt i tak och panoramafönster som vetter ut mot pool och stad. Fräscht omklädningsrum, SPA och relax. Barlounge, uteplats etc

IMG_20170804_084647_809Hotel_Icon_Hongkong_rooftop

Frukosten är viktig
Det ingår afternoon tea, snacks och drinkar samt en frukostbuffé to die for. Det finns allt. Hälsokost och färska smooties, amerikans bulkfrukost och dumpling, soppor, nudlar, frukt och kakor från golv till brösthöjd. Semesterfrukost innebär mycket och länge.

img_20170804_085001_528.jpg

Det lilla extra och allt som är gratis
Ni vet när man bor i rum där det är fri minibar och livet liksom får en extra guldkant bara för att man kan sippa på en mini-cola och äta MMs i krispiga lakan. Gratis. För att det alltid annars kostar hutlösa priser om man nallar lite i den kylen… Ja den känslan.

Hotel_Icon_Hongkong_suit

Lägg då till att detta rummet hade så mkt gratisprodukter och ting och tang att jag fick lasta hela handbagget med schampon, krämer, rakhyvlar, hand-kit, borstar, snacks osv osv . (Jag samlar på hotellprodukter. Bra att ha).

IMG_20170804_084920_690

Vem gillar inte att bli firad
Personalen väckte oss på morgonen med tårta på sängen. Min födelsedag var dock en vecka senare, men vad gör det? Jag blev superglad och älskar kaffe å tårta på sängen. Speciellt med den här utsikten och vetskapen om att min 2,5v drömsemester bara börjat. Slog även till på ett bubbelbad bara för att det badkaren var alldeles för trevligt för att inte nyttjas.

Hotel_Icon_Hongkong_club65

Priser

Jag bokade via booking.com och vill minnas att vi betalde 3000/natt. Med det sagt så blev vi ju även uppgraderade och kunde fördelaktigt hänga på hotellet med både stil å lyx. Bada, duscha och nyttja hotellets alla faciliteter även hela avresedagen fram till 22 på kvällen då vi hade natt-flight till Manila. Alla vet att det är dröm, efter en heldag i gassande storstadsvärme.

I´ll be back
Jag vill absolut bo här igen om vi får tillfälle. Kommunikationen till/från flygplatsen är smidig med expresståg och shuttle-busses. Även om taxi visst inte heller var så dyrt. Mycket bra service och lagom känsla av lyx utan att tappa bort vart man är. Vi reste i slutet på Mars och det var helt perfekt.

IMG_20170804_092603_041

Betyg
Hotellet får 4,8 av 5. Redigt med valuta för pengarna. Lyxlir för liten peng. Service och faciliteter. Uppgraderingen. Födelsedagsfirande. Läget. Men ett Litet litet minus för att vi är bortskämda med afternoonteas, och att denna bara var OK.

Hotel_Icon_Hongkong_cityviewHotel Icon, HongKong

 

***  På tillbakavägen bodde vi på Ovolo SoHo, ett modernt litet budgethotell mitt i smeten. Läs mer om det här (Kommer snart): Ovlon Noho, Hong Kong. Eller mer om vistelsen i Hong Kong HÄR. (WIP) **

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.