BOKA BOENDE INFÖR RESA + RABATTKODER

Som den resetipsare jag är så vill jag gärna prata om hur viktigt det är med framförhållning och research.  Vilka sajter jag tycker är bäst att boka via, rabattkoder och hur jag kontrollerar ”best hotels” med ”best prices.

img_20170804_102434_640-e1509863273171.jpg

Jag älskar att resa och mitt ledord (ledmening) kommer alltid vara att få ut så mycket som möjligt, för så lite som möjligt. Ni som känner mig vet att jag har svart bälte reseplanering. Roligaste jag vet. En sport som håller mig vaken om nätterna.

Regel nr 1 är att boka sina resor i god tid. 4-6 månader innan. Men det vet ni väl redan?  Jag kollar alltid mina flyg på momondo, eller direkt på SAS som är mitt hjärtebolag. (SAS & Eurobonus kan vi ta i ett separat inlägg)

Ibland kollar jag vart det billigaste resorna går, eller åt andra hållet – en utvald destination där jag ”labbar” med datumen i det olika parametrarna. Datum, tid, flygtid, flex hit och dit.

När jag hittat en pangresa till ett pangpris så sätter jag igång att leta hotell som matchar datum, budget och önskad standard. Kollar topplistor, jämför faciliteter,  läser bloggar, recensioner. Kollar geotagggar på Instagram. Vart vill jag bo och vad är jag beredd att betala för?

#PROTIP1 – Om du inte är medlem på AirBnb – Bli det nu och få 350kr i rabatt vid din första bokning. Använd er helt enkelt av länken här:  RABATTKOD AIRBNB Smutt! Gör ”listor” och hjärtmarkera de hotell du är intresserad av. Ställ in prisintervaller och bocka av de faciliteter du anser som ett måste, typ wifi, Aircon, pool… läs recensioner!

#PROTIP2 – Signa upp på booking.com. Genom länken här får ni 10% på nästa bokning: RABATTKOD BOOKING.COM Desto mer man använder siten, desto mer belönas man. NOTE: Det går nästan alltid att boka hotell med avgiftsfri avbokning – jag bokar alltid 2-3 hotell till samma resa för att safe:a att jag verkligen väljer rätt hotell utan att stressboka. Många hotell har ”early bird-priser”. Dvs billiga erbjudanden för att man är snabbt ute.

Det har vart endel skriverier kring att tjänster som dessa bluffar priserna, men med en enkel research på orginalhotellsidan kan vi snabbt räkna ut om det blir vinst eller ej. Jag själv gjorde just en bokning där jag sparade 200kr/natt via booking.com. På 5 nätter blir det 1000kr. 1000kr jag och min kille kan få en kalasmiddag för i Spanien.  Kalasbra!

Vart åker vi!? 

IMG_20170815_182115_909

Några av mina bästa booking-kap från bla HongKong, Åre, Köpenhamn, Newyork, Paris hittar ni HÄR.

En reaktion på ”BOKA BOENDE INFÖR RESA + RABATTKODER

  1. Pingback: LIFE HACK: SAS AMEX, EUROBONUSPOÄNG | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.