LIFE HACK: SAS AMEX & EUROBONUS

Ni som inte kan hantera kredit kan klicka bort, swipea vidare eller göra annat. Ni andra som har koll på pengar in, pengar ut och är taggade på bonusresor- lyssna här, detta är mitt livs bästa Life Hack! 

Jag har tidigare snuddat vid ämnet Eurobonuspoäng som kan vara det mest eftertraktade i mitt liv. Skoja. Skoja inte. Jag samlar eurobonuspoäng på ALLT jag köper. För eurobonuspoäng flyger jag sen på göttiga resor eller budar upp graderingen till PLUS eller varför inte Business Class. Yay!

Jag är sen många år medlem på SAS. Alltså samlar poäng på alla mina flygningar med SAS och alla andra bolag inom Star Allians. Jag har sen 2 år tillbaka kopplat Amexkort till SAS så att jag inte bara samlar poäng på alla mina flygningar, utan även på ALLT jag köper.

Så bra.

Men, jag vill verkligen inte uppmana att skaffa kreditkort om man inte tänkt att betala sin räkning i slutet på varje månad. Låt mig vara tydlig med det.

Har man koll och känner sig redo för ett kreditkort så kan man kolla in detta:

img_20171109_130419_580-01-01955630614.jpeg

SAS + AMEX PREMIUM: 

1.  Eurobonuspoäng på alla köp med AMEX-kortet. (Jag snittar 45.000-55.000 poäng /år i bara köp, förklarar lite längre ner vad det betyder i resor)

2. SAS – flygpoäng på alla sina flygningar. Olika beroende på distans, medlemsnivå och flygklass. Allt det kan man hålla koll på när man bokar sina resor på SAS.

3. AMEX SAS – 50% bonucheck = om du handlar för 150.000 på ett år så får du en check som man kan använda som 2 för 1 eller 50% på en valfri bonusresa.

Dvs. när du har sparat ihop säg 100.000 poäng så kan du ta med din partner å flyga Business till typ Asien eller USA. Yep!!

TIPS: Koppla ihop kort med din sambo så kommer ni ännu snabbare upp i poäng.

4. Extra flygreseförsäkring, för tex försenat bagage. (Guld värt när det väl behövs)

Screen Shot 2017-11-06 at 07.23.35.png

Läs mer om mina Eurobonustips HÄR (Klick)

amex_premiun_SAS_Diamond_reward_program_eurobonus

Kort och gott. Allt jag spenderar, genererar eller betalas tillbaka i form av resor. Och eftersom jag älskar att resa kan jag inte komma på något bättre än just det här med Eurobonuspoäng.

Ni kanske redan har full koll på allt detta, eller så tillhör ni gruppen som alltid undrar varför en envis jävel alltid ska ta notan när ni är ute å äter ”De e lugnt du kan swisha mig”  Yeah right… (poäng på alla köp).

I mitt umgänge är alla väl medvetna, så vi turas om. Vi skämtar inte om bonuspoäng.

Fråga om ni har funderingar. Ska nämnas att det är räntefritt om man betalar räkningen i tid men att det kostar 1000/ år att ha kortet. (500 kr första året + 12.000 extra bonus poäng om ni använder min länk, som ni får fråga efter) Använd min länk –> KLICK

eurobonus_sas_flysas_amex_businessclass

Men låt oss då komma ihåg vad man får om man använder kort och bokningar på rätt sätt: Tänk den potentiella lyxresa du å din partner kan få – en gång om året. En business-biljett t/r till HongKong 50.000 SEK per person. (Vilket ingen normal person lägger på ett flygbiljett, eller!?) Får man inte ihop 100.000 poäng på ett år så fortsätter man spara eller så tar men en PLUS-biljett till LA eller vad nu känner för. Ni fattar. Gratisresa.

amex_sas_frequent_flyer_eurobonus_tips

Jag har sparat ihop poäng (och en bonus-check) som räcker till en riktigt najsig långresa i Business Class för mig å min kille. Det man betalar är flygskatt. Lägst med SAS, lite dyrare med andra Star Allians-bolag. (Bokning av bonus-resor är next level av nörderi. Min vän Calle är megaprofs och lär mig allt han kan). Eller så kan man ringa till en växel som hjälper en.

Well well, Ska sätta mig ner och kika på hur vi kan nyttja poängen på bästa sätt. Återkommer såklart sedan med resultat och vart det bär hän. Asien kanske?

Hojta till om ni är intresserade så delar jag min länk. Bägge får 12.000p vid beställning av kort. Win! –> LÄNK KLICK

Läs mina hotellbokningstips HÄR  och följ mina resor på Instagram #LouMap📍

Screen Shot 2017-11-09 at 14.54.44

19 reaktioner på ”LIFE HACK: SAS AMEX & EUROBONUS

 1. Tja Louise,
  Någon anledning varför du valde Eurobonus framför Norweigan? Körde på Norweigan för att det var ganska likt men att en slapp 1000kr i årsavgift. Dock så missar man ju loungen (om en inte har det genom annat sätt). Är helt öppen för att byta men vill bara höra mig för lite innan 🙂

  Gilla

  • Hej hej Bobby,
   Jag flyger oftare med SAS (nästan uteslutande), och utbudet av Star Allians Lounger runt i hela världen är helt klart ett plus när man reser mycket. (Och gillar att vara på flygplatsen i god tid). Jag har inte läst på kring Norwegian men bonusprogrammet för SAS Eurobonus är helt klart en övervägande faktor om man sätter pris på att kunna resa långt i Business class för sina intjänade poäng. Då tänker jag att jag betalar 1000kr för att mer eller mindre få in 1 lyxig gratisresa/långflygning i business / år. Bara där är jag såld.

   Är du såld? 😉

   Gilla

 2. Pingback: MAXA SEMESTERN 2018 | LOUISE JOHANNESSON

 3. Hej,
  Vet inte om jag är blind, men jag hittar inte den rätta gröna markeringen? Jag vill gärna bli inbjuden ;-). Och när vi ses nästa helg får du gärna berätta ännu mer 🙂

  Gilla

 4. Pingback: BABY ITS COLD OUTSIDE | LOUISE JOHANNESSON

 5. Pingback: FÖDELSEDAGSRESAN – SEMESTER OM 3 DAGAR | LOUISE JOHANNESSON

 6. Pingback: MY TRAVEL GUIDE TO – TULUM | LOUISE JOHANNESSON

 7. Numera (just nu i varje fall) är det ingen årsavgift på SAS Eurobonus AMEX … så har beställt kort till oss nu, och kommer antagligen säga upp våra Platinum Mastercard (som iofs ger 5 fria Loungebesök om året via Priority Pass, men som kostar några tusen om året också) och satsa på guld-nivå med SAS istället för de fria loungebesöken 🙂

  Gilla

 8. Pingback: 4 VECKOR SEMESTER BÖRJAR NU! | LOUISE JOHANNESSON

 9. Pingback: Q&N- AMEX, EUROBONUS | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.