PARADISE VACAY: BORACAY & DINIVIEW

20e Februari tog vi nattflyget från Hongkong till Manila där en 6h stayover väntade. Det var inte det sexigaste jag gjort men väl värt frukten så att säga. 11 dagar i paradiset.

Vi kom fram till Boracay tidigt på morgonen och åkte direkt ut till Diniview där villan vi hyrt låg. Det var för tidigt för incheckning så vi tog oss ner till stranden för frukost och paraplydrinkar.

Ska tilläggas att vi där innan sovit på stålstolar på flygplatsen som gud glömde, flugit 2 gg, åkt buss, båt och ”tuktuk” för att ta oss fram. Allt är förlåtet när man doppar tårna i sanden här:

dinivew_beach_villas_boracaydinivew_beach_villas_boracay

Man hade sagt till oss att Boracay ”inte va så najs” för att det var så mycket turister där. Jag kände mig som Tom Hanks i Cast Away när jag gled ner på stranden. Hoho? Anybody here? Förutom bollen så hade jag en snygg man vid min sida och en bar som råkade ha happy hour just precis då. Log från topp till tå.

dinivew_beach_villas_boracay

Efter några timmar i gassande sol kunde vi checka in in vår villa (som jag för övrigt bokade 9 månader innan vi skulle hit pga ytterst få villor). Jungelvilla. ”MOON VILLA” på Diniview Boracay. Helt perfekt. (Länkar till hemsidan längst ner)

IMG_20171125_225133_451.jpgdinivew_beach_villas_boracay

Det stårLouise & Co” på det lilla lövet. CO som i att vi väntade in vårt resesällskap: Calle & Joanna. (Ja, vi kanske gillar att resa ihop) De tog en annan flygtur och jag och Alex hade ju som sagt varit i HongKong innan med.

Sen flyter dagarna på som i en dröm. Vi går upp och tränar på stranden innan frukost. Jag och Joanna hittade ett gäng amerikanskor som vi körde cirkelträning med. Visade sig efter lite Instagram-reserach att den ena tjejen vart med i Amerikanska Survivor, så henne körde vi lite extra hårt med.

diniview_villas_boracay_beachdiniview_villas_boracay_beach

Sen serverades frukost i huset. Var dag hade en ny frukostansvarig. Bananpannkakor, smootie och frukt blev ett vinnande koncept. Sen packade vi badväskor och gick ner till stranden igen.

Screen Shot 2017-11-26 at 14.11.16

Enkelt. Där drack vi kokosvatten, solade, badade, plockade sten och spelade strandtennis. Det blev en å annan 3de gradens brännskada första dagarna…

diniview_beach_boracayScreen Shot 2017-11-26 at 09.41.16.pngdiniview_beach_boracayIMG_20171126_074821_105.jpgdiniview_beach_boracay

Lunch åt vi på Spider House. (Se plockepinnet till vänster i bilden ovan). Pizza, friterat, drinkar, öl, fruktsallad och annat gott. Loungemusik och människofolk. Trevligt ställe att hänga på helt enkelt. Lite av en backpacker hub skulle jag gissa. Alex smälte in som en chameleon i sitt brottarlinne och kepan bakåfram….

diniview_villas_boracay_beachdiniview_boracay_beach_moon_villaIMG_20171125_230055_075.jpgdiviview_beach_boracaydiniview_beach_boracay

Sen fram åt eftermiddagen så var det obligatorisk dusch och afterbeach i huset för att se solnedgången. Jag å Joanna hade en bar från köksluckan ut till balkongen där vi fick iskalla SOL serverat av killarna. Känn in jungelvibbarna, men framför allt kolla in utsikten på sista bilden.

diniview_boracay_beach_moon_villadiniview_beach_boracaydiniview_villas_boracay_beach

Förutom den kvällen när det regnade och vi beställde hem pizza, så åt vi gärna på stranden nedanför. Riktigt göttig BBQ med fatboys och strandfacklor. Minns inte namnet men finns bara 2 stället att välja på och bägge körde grillad seafood. Skillnaden var att ena var lite med uppstyrt (bord och stolar) medan den andra var enklare men faktiskt hade snäppet bättre mat.

Hela Diniview beach ligger lite avsides från stora stranden. Ett helt annat ”tempo”.Vi bodde på Diniview i 1 vecka. Om det här inlägget skulle råka inspirera er till att åka till Boracay någon gång så MÅSTE ni bo HÄR.

Vi bodde som sagt i MOON VILLA vilket var perfekt för 4p. 2 våningar. Nedervåningen med 2 sovrum och delat stort fint tropiskt badrum inkl husödla. Öppet kök, allrum och terass på övervåningen. 1 Vecka här kostade oss 3300 sek per person.  VALUE mina vänner, value!

I nästa inlägg firar vi min födelsedag med box, SUP, finmiddag och om det inte blir för långt så klämmer jag in utflykten till Puka beach med. Hej!

diniview_beach_boracay

3 reaktioner på ”PARADISE VACAY: BORACAY & DINIVIEW

  1. Pingback: BORACAY: ITS MY BDAY | LOUISE JOHANNESSON

  2. Pingback: BORACAY PT3: POOLHÄNG & PUKA BEACH | LOUISE JOHANNESSON

  3. Pingback: MALDIVERNA VELASSARU | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.