BORACAY PT4: STATION 3, SAILING & SMOOTIES

Jag rundar av och summerar 10 dagar på Boracay. Mina favoritgöror, platser och vad vi gjorde sista dagarna. Sen har vi pratat färdigt om Boracay. Lovar.

boracay_station1_travelblogboracay_station1_travelblog
Ocean Beach Club, Boracay

Jag och Alex flyttar vidare till Boracay Ocean Beach Club (Station 3) sista 4 dagarna, av en händelse så har Calle och Joanna bokat hotellet som bara ligger några meter bort. Deras hotell (Villa Caemilla) hade en himla trevlig bar å beachhäng med drinkar (2 för 27kr). Som ni säkert kan räkna ut så blev det en del häng där. 

boracay_station1_travelblogboracay_station1_travelblog
Villa Caemilla, Boracay

En av dagarna gav vi oss ut på ett riktigt äventyr. Trimaran runt ön. Trimaran som i plockepin. Alttså en båt gjort på kvistar å pinnar. Typ. Med det sagt så vil jag tillägga att vi hann ut 20 minuter rätt ut i havet innan båten haverear och masten går av på mitten. Innan vi fick bogserhjälp in till land igen så låg vi (begravda under seglet) å guppade medan blåsten drog på…

boracay_station1_travelblogboracay_station1_travelblog

Sen fick vi en ny båt. Den båten sa de va lung för den hade gått sönder förra vecka så ”masten va heeelt ny”. Kanon. Sen började en våldsam färd runt ön i blåst vågor och kallsuper innan vi runda av med en dykning på lungt vatten. Inga balla fiskar men mycket spänning.

boracay_station1_travelblogboracay_station1_travelblog
Min superhunk 😉 

Det där äventyret krävde sin lunch. Och lunchställen finns det gott om längs hela stranden. (Station 2) Allt från lite enklare stånd med spett till en variation av både lite turistiga ställen inne i mall-området, till lite med laidback ställen ute på stranden. Jag tyckte maten var god, inte alls så dålig som folk sagt. En favorit blev helt klart Jonys med deras olika mexrätter med tonfisk.

boracay_station1_travelblogboracay_station1_travelblogboracay_station1_travelblog
Station 3, Boracay

Och låt oss förjössenamn inte missa att prata om massage. 1h av mitt livs bästa massage. 80kr. Vi tog nån form av fot, rygg, nacke, helkroppsmassage iallafall varannan dag. Kanske det bästa med semester i asien.

Något annat vi gjorde varje dag var att dricka Smooties – min favorit blev från Jonahs (Station 1). Peanutbutter, banana & Coconut. Äh, kör en liten summering och tipslista längre ner.

boracay_station1_travelblog
boracay_station1_travelblogboracay_station1_travelblog
Boracay Station 2

Reseperiod: 19 feb – 1 Mars Bra väder, lite turister. Det blir oxå vad man gör det till. Hitta nya platser och inte bara vara på ”huvudstranden”.

Boende: Diniview Beach – Moon Villa (1 vecka, 4p) + 3 nätter på Ocean Beach Club & Villa Caemilla näst längst bort på Station 3. Läs med om huset vi bodde i HÄR. Hyr huset bara! Maximal tropisk djungelupplevelse.

Restauranger: Lunch på Spider House, Diniwid. Bra häng och goda och drinkar. Lunch & middag på Jonys. Mexmat och pitchers (Tunatartarn är så god!). Middag på The Pig Out Bistro inne i byn (det blev tunaburger 2 dagar i rad) leta även upp glasskiosken i D´Mall som säljer kokoglass. Så gott! Lyxa till det med drinkar och middag på Shangri – La. Kör en lugn mysig BBQ på Diniwid: Mammas Fish House eller den som ligger på stranden. Unna dig smooties från Jonahs, varje dag.

Screen Shot 2017-11-30 at 12.36.43.png
Stränder: Huvudstranden är indelat i 3 stationer där Station 1 ligger bara en bergsudde från Diniwid Beach. Sen har vi den mest turistiga delen, Station 2 som ligger i connection med deras utomhus mall. D´Mall. Station 3 är längst ner på stranden. Lungare tempo, några få hotell. Norr om Diniwid ligger Punta Bunga och sen Puka Beach som vi var på. Alla på den västra delen.

Att göra: Ta utflykten till Puka Shell Beach. Träna på stranden och signa upp er hos någon av träningscentrerna som ligger på ön. Vi körde som sagt ett boxpass med eliten på min födelsedag ,men körde egna cirkel och löp pass. (Riktigt bra känsla resten av dagen sen 😉 ) Segla runt ön på katamaran, magisk om än lite dramatiskt just denna gången. Gå långa promenader på stranden. Paddla, SUPa. Ta massage! Gå på shopping och manikyr i D´mall. Ta en kvällsrunda på huvudstranden, känns lite puls.

SUM: 10 dagar var inte på något sätt för lång tid. Vi delade upp det på två olika boenden för variationens skull. Jag njöt av att göra inget blandat med häng, vänner, mat och lite träning å nån utflykt och aktivitet. Vädret var perfekt. Stackmoln och nån enskild regnskur vara bara SKÖNT.

Och det va det! Sen flög vi vidare till Hong Kong igen. Alla Borraninlägg hittar du med en enkel scrollning HÄR. 

boracay_station1_travelblog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.