GOD JUL FRÅN MALLORCA

Lite av en frizon för själen. Ska inte säga att vi flyr från julen utan snarare tar oss dit vi mår lite extra bra, när det finns extra tid. Här är det kravlöst och bra.

Vi landar den 23e December, pappa kommer och hämtar oss efter lunch. Det är ljummet i luften men framför allt är det ljust. Kände mig som en vampyr när jag gnydde över stark sol i ögonen, trots solglasögon. Och hatt. Antar att jag kommer vänja mig inom loppet av 2 veckor. Oh yes.

IMG_20171224_180749_192.jpg

Casa Limonero, Fornalutx

Vi kör hem, dricker Cava och äter middag innan vi tar oss ner till byn för att hänga med locals.  Det är gatufesten på La Luna och stämningen Är På Topp. Vi åt lite pinchos, drack öl i plastmugg och dansade stelbent mellan glada ”Marjokiner”.

Travelblog_fornalutx_louisejohannessonTravelblog_fornalutx_louisejohannessonIMG_20171224_181545_006.jpgTravelblog_fornalutx_louisejohannesson

På julafton vaknade vi upp och öppnade upp fönstret i vårt sovrum som väter ut mot Sollerdalen. Alex har bestämt sen länge att han ville vakna upp av tuppens gal och sen ligga kvar och lyssna på bergsgetternas bjällror. Precis så blev det, bara det att det inte bara va en tupp och ett gal…

Travelblog_fornalutx_louisejohannessonIMG_20171224_181217_474.jpg

Efter frukost (som vi delvis plockades i trädgården) bytte vi om och åkte ner till Port Soller för en efterlängtad löptur upp till piren. Det är backe upp och fin utsikt. Både jag å Alex älskar att kräma ur benen den sträckan. Perfekt medan Pappa och Gittan va nere i lägenheten och fixade för nya gäster.

IMG_20171224_180915_841.jpgPort Soller

Sen bytte jag om till ”julstasset” och poserade vid huset i väntan på lunchen. Inte jullunchen då, utan en klassisk tapas med vin från den lokala vingården som för övrigt säljer deras vin i 5 liters dunkar för 12euro.

Travelblog_fornalutx_louisejohannessonIMG_20171225_092838_978.jpgIMG_20171225_093000_849.jpgTravelblog_fornalutx_louisejohannesson

Solen och temperaturen sjunker efter kl 18, då forsätter vi inomhus. Vin och spel hela kvällen. Svårt att tro det, men till och med Alfapet kan gå hetsigt till. Middagen blev sen och och lika så min bedtime.

Nu är det morgon här i Fornalutx, pappa ordnar frukost och vi gör oss i ordning för hike. Hoppas ni hade en fin jul och tar dagen till vila och mys. Hej!

2 reaktioner på ”GOD JUL FRÅN MALLORCA

  1. Pingback: PALMA WRAP UP JUL & NYÅR 2017 | LOUISE JOHANNESSON

  2. Pingback: RESEÅRET 2018 | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.