SES CASES FETGET, SON SERVERA

Staycation på Mallorca. Ett litet avbrott från ”vardagen” i Fornalutx. Vi kör till nordöstra delen, några mil in på de pittoreska landsvägarna …

Jag sökte efter ett inlandshotell med karaktär. Jag ville att känslan skulle landa nånstans mellan farm, vingård, boutique och inhemskt. Jag fick fullpott förutom att det inte var en vingård. Men ni förstår känslan. Jag vill checka in och känna att jag kommit till en en annan tid.

Inte för att vara cheesy nu, men där ville jag nog stanna tiden, om inte minst kanske en natt till. Vilket ställe. Det finns bara 12 rum och ägaren berättar med värme historien om hur hans mormor en gång köpt gården, då med bara fåtal stenmurar på plats.

IMG_20171228_190303_312.jpgMormorn i mitten.

SUIT FETGET
När vi checkar in blir vi uppgraderade. Det är lågsäsong och dumt att finrummen står tomma. (Tänker jag). Man har lite flyt helt enkelt. Härlig känsla. Hotellreceptionisten följer mig ut till här lilla stenhuset som ligger ensamt på kullen. Utsikt åt alla håll, genomtänkta detaljeter, balkar och sten. Will this do miss? Jag: SI

IMG_20171228_191541_013.jpgtravel_mallorca_guide_cases_fetgetIMG_20171228_191728_588.jpgtravel_mallorca_guide_cases_fetget

Vi bjuder över fargubben å frugan på Cava i vårt lilla stenchateau. Vi har bara minuter på oss innan solen går ner bakom kullarna. Det blåser dessutom kuling (Bruno) så vi springer bara ut en snabbis; tar några bilder springer in igen. Allt för den perfekta sippa-vin-på-kullen-bilden.

travel_mallorca_guide_cases_fetgettravel_mallorca_guide_cases_fetgettravel_mallorca_guide_cases_fetgettravel_mallorca_guide_cases_fetget

Poolen må hända se inbjudande ut. Kanske. Tanken av den känns helande. Men den blixtrande känslan av pissihelveteskallt ilar genom kroppen som ett spjut när tån nuddar ytan. Jag vill så gärna, men det går inte. Ett dopp i poolen byts ut mot ett varmt skumbad innan middagen.

FUSION GASTRONOMI FETGET
I huvudhuset där oxå reception, allrum, frukostsal och några få rum finns, ligger även restaurangen. Hit åker går man för chefs menu. Personalen som såklart var informerade om att det pågick ett årsdagsfirande hade pyntat bordet med blommor och bjuder dessutom på 2 extra rätter till menyn.

travel_mallorca_guide_cases_fetget

Vi dricker lokalt vin från Mallorca och äter soppa, ostron, lammtortellini, fisk, himmelsk chokladtårta och sen passionssorbet, kaffe och avec.  Stormen Bruno röjer runt på utsidan och inne har vi stämningsfull brasa på lut – en himla mysig kväll med familjen.

BUENOS DIAS
Hur harmonisk kan en morgon vara? Vaknar upp av att ljuset faller in i rummet. Smyger ut på en löptur på landsvägen medan solen går upp och Alex tar sovmorgon. Duschar, noterar att det är bra tryck i vattnet vilket tillhör ovanligheter här på ön så jag passar på att tvätta håret. Kryper in i min morgonrock där det står FetGet broderat i silvertråd, smörjer in mig med gratislotion och packar ner resterade produkter i väskan. Fint. Sen hotellfrukost. Ägg, bacon, ostar och frukt – allt smakar lite lite mer här.

IMG_20171228_191102_721.jpgtravel_mallorca_guide_cases_fetgetIMG_20171228_190814_445.jpg

Efter en njutsam frukost packar vi ihop våra saker och jag tar en långsam fotorunda runt gården för att kunna bistå bloggen med lite med säljande inspiration. Jag vill ju att ni ska vilja åka hit nu. Uppleva samma som jag. Eller kanske ännu bättre. (Typ vara här när poolen är varm.) 

travel_mallorca_guide_cases_fetgetIMG_20171228_190346_890.jpgIMG_20171228_190602_931.jpgIMG_20171228_191616_190.jpgtravel_mallorca_guide_cases_fetget

Vill man nu boka detta hotellet så kan man göra det HÄR. Det va allt hej!

IMG_20171228_191301_923.jpg

2 reaktioner på ”SES CASES FETGET, SON SERVERA

  1. Pingback: POLLENCA, 365 CALVARI STEPS & INGET MADUIXA | LOUISE JOHANNESSON

  2. Pingback: PALMA WRAP UP JUL & NYÅR 2017 | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.