POLLENCA, 365 CALVARI STEPS & MADUIXA

Första stopp på överraskningsdagen med familjen blev Pollenca. En liten by som näst intill ligger helt i öde så här års. Vi tog oss upp trapporna. Alla 365.

Pollenca är en liten by, inte långt från Alcudia. (Vi är fortfarande på Mallorca, ja) Smågator och småbutiker som i December står stilla tomt.

Restaurangen som jag hade planerat ett besök på var stängt så vi lokaliserade den ENDA restaurangen som var öppen.  Minns inte namnet, igen. Gud måste verkligen börja skriva upp sånt om jag ska bedriva reseblogg…

calvari_staris_pollenca
365 Calvari Stairs, Pollenca 

Om man är i Pollenca så får man hur som helst inte missa att gå upp för trappan. Och stället jag hade tänkt att ta familjen till hette Maduixa – crepes och smooties helt klart instagramvänligt. Dit får vi åka tillbaka på sommarn helt enkelt.

The_365_Calvari_Stepscalvari_staris_pollenca

Efter lunch åkte vi vidare ner till hamnen – Port Pollenca. Hittade en flashig restaurang ute på piren, den ska vi nog testa nästa gång. Här va tanken annars att vi skulle stanna på cava-stopp. Filt på stranden, sol, cava… ni fattar.  Men det blåste som sagt alldeles för mycket så vi var snabbt in i bilen igen för att ta oss vidare till nästa anhalt på ön.

travel_mallorca_guide_cases_fetgetIMG_20180110_084426_716.jpg

Från Pollenca, via Alcudia och vidare till Son Servera, otroligt fint landskap att köra igenom Målet var det där lilla magiska lanthotellet som jag skrev om härom dagen. Cases FetGet. Perfekt som en avstickare på semestern.

IMG_20180108_230358_721.jpg

En reaktion på ”POLLENCA, 365 CALVARI STEPS & MADUIXA

  1. Pingback: PALMA WRAP UP JUL & NYÅR 2017 | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.