SVENSKARNAS #BUCKETLIST 2018

För ett tag sen så var vi på Resias pressfrukost där de presenterade Resebarometern 2018. Jag tar mig i genom ”Svenskarnas Bucketlist ”

Nu ska det tilläggas att det alltså inte är MIN bucketlist utan vad svenskarna röstat fram på Resias reseundersökning inför 2018. Några har jag avverkat, andra drömmer jag om, nån kommer jag bocka av i år och en annan är inte så intressant som övriga svensken tycker.

Vi går från topp 1 till 10:

1. Lyxboende på Maldiverna
Absolut, men inte på min buckelist 2018. Jag sparar ev Maldiverna till en Honeymoon. Eller när jag badar i pengar. Äh! Egentligen inget resmål jag drömmer om. Mer nyfiken på att testa en lyxkryssning kombinerat med några dagar i Miami. Nästa!

2. Bo på vingård i Toscana
Alltså ja! Italien är dröm och sedan vi kom i kontakt med The Winery Hotel så har jag drömt om att få åka ner till deras vingård i Toscana. Rimligt mål för 2018. Vi återkommer i det ämnet.

3. Uppleva Norge på Hurtigruten
Utan att låta som en pensionär. Jag drömmer om att få åka Hurtigrutten! Mina 5 år i Norge med både fjordar, fjäll, snötoppar, Preikestolen och Lofoten (läs här), har bara gett mig mersmak. Kan jag knappt bärga mig tills jag får mönstra på. 32 eller 72 år gammal. Spelar ingen roll, jag ska med.

reseguide_louisejohannesson

4. Route 66 el. Highway 1, USA
Har bilat från Las Vegas till Palm Springs via Joshua Tree Park. Räknas det? Är hur som helst inte klar med USA vill absolut köra västkustremsan i en cab. Ska vi vara realistiska så har jag inte semesterdagar kvar till en sån resa i år.

palm_springs_roadtrip

5. Uppleva körsbärsträden i Japan
Aldrig tänkt på det, men när jag ser bilder så förstår jag ju att det är under körbärs-blomningen man vill vara där. Alex drömmer om Tokyo så vi kommer såklart åka dit nån gång. Mat och storstadsresa. Oxå en favorit. Som Hong Kong. 

6. Snorkla på Barriärrevet
Yes! Har både seglat och snorklat på Barriärrevet. Fruktansvärt häftigt. Slutade med att vi blev tagna av ett oväder, båten går sönder, masten går av på mitten och vi blir strandade på en ö. Det var under min backpackresa. För 10 årsedan. Glad att jag kom hem hel efter dem 6 månaderna.

7. Isbjörnssafari på Svalbard
Vore så häftigt. Hallelujah! När åker vi? Ännu mera Norge. Blir man garanterad att få se en Isbjörn? Får man går runt i expidiotionskläder? Överlevnadskit? Valar? Count me in!

8. Franska Rivieran från en yacht
Den har upplevts, dock inte från en yacht, men från en å annan beachclub, poolclub, nattklubb och sen även från tåget t/r Monaco. Älskar Franska riviäran. Klimatet. Havet. Miljön. Har vart nere 2 gånger och det kommer bli fler. Så nära och billigt att flyga ner till Nice.

9. Helikoptertur över New York
Done and Done. Det var min och Alex första resa till USA. Vi var mäkta imponerade av det mesta. 10 dagar och en fullbokad aktivitetsplan. Sen dess har jag nog vart där iallafall 8 gånger till.  – Kika in några NYC-tips HÄR. 

reseguide_louisejohannesson

10. Åka på yoga retreat till Bali
Har vart på Bali, men skulle inte påstå att det var en Yoga-resa. Jag är inte så mycket av en Yogi, och fastnade inte heller speciellt för Bali. Kommer nog inte åka tillbaka. Då blire hellre Mexico, glida runt i en sarong och testa alla taco places längs hela Tulum. Eller åka tillbaka till Fillipinerna och Boracay. 

diniview_villas_boracay_beach

Känner på mig att 2018 kommer bli ett bra resår. Har många lösa trådar och planer som ligger å svävar lite. Kommer såklart återkomma mer om det när jag vet mer.

2017 va crazy: Mallorca, New York, London, HongKong, Filipinerna, HongKong, Paris, New York, Paris, Sopot, Lofoten, Dublin, New York, Köpenhamn, Rom, Mallorca igen.

Kanske ska göra en lista på länder och plaster jag har varit på. Som ett inlägg för inbördes beundran. 

 

4 reaktioner på ”SVENSKARNAS #BUCKETLIST 2018

  1. Ja! Gör en lista på alla länder och platser! Har hittat världens bästa resesällskap och vill uppleva hela världen – och det känns som att du är helt rätt person att sno inspiration från! 😍

    Gilla

  2. Ja, vad kul med lista på alla länder och platser! Suger i mig all inspo jag kan hitta och detta låter ju fantastiskt! Om du har fler tips på hur en bokar smartas, utnyttjar eurobonus på bästa sätt osv känns ju även det som intressanta ämnen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.