HUR HAR DU TID ATT RESA SÅ MYCKET?

Ständigt återkommande fråga. Samma svar: Jag prioriterar, planerar, optimerar. Försöker tänka smart när jag tar ledigt och när jag bokar resor.

Samt; jag har inte barn, skollov, hund, kattfarmar eller annat som kräver min tid och anpassning… Jag har ett jobb, mig själv och en sambo. That´s all.

IMG_20171002_134729_230.jpg

Hur kan du ha TID att resa så mycket?

Svar: Jag har lika mycket semester som ”alla andra”* eller ja, förstår ju att det kan varierar från jobb till jobb och vad man har för avtal – men jag har 6 veckor alltså 30 dagar (+ 2 dagar vi fått i julklapp av min chef senaste åren.)

*I min bransch är 5-6 veckor semester normalt och jag utgår ju från mig själv och min situation just i denna frågan.

Sen har vi ju alla helger och röda dagar (104 dagar + 13 dagar) som går alldeles utmärkt att använda till resor och semestrar. I bland har man tur med halvdagar och klämdagar (ytterligare ca 3 dagar). Dessa dagar är kanske iofs mer vanliga på ett ”kontors jobb”. Såg nämligen inte skymten av en klämdag när jag jobbade butik eller på restaurang…. och finns säkert inte heller på en hel del andra jobb som istället förhoppningsvis ersätts med nån form av OB. En annan historia.

Snabb matte. Det lämnar mig ca 152 dagar att planera mina resor på. Så! Oceaner av tid. 

Jag tillhör inte kategorin som tar 5 raka på sommar – vissa måste ta semester under sommaren andra inte. Jag måste inte och jag vill inte – jag plockar hellre ut några dagar här och där, planerar in efter hur min tid blir maxad mellan helgdagar och klämdagar. 

Så för att återgå till frågan så har jag inte nödvändigt mer tid, men jag optimerar min tid och planerar den utefter vart jag får mest ut av den. Jag åker på Weekends och minisemestrar vilket är allt från 2 dagar till 5 dagar = kan åka på fler resor på ett år än om jag göra 2 långresor. Ni hajjar.

IMG_20170815_174802_131

Jag älskar minisemestrar, bara vara borta några dagar och hinna uppleva platsen kulturen, maten, hotellet. All semester handlar absolut inte om återhämtning eller vila för mig. Många resor kan tom innebära att jag ruckar på sömntimmar och mönster, tillför lite extra stress i from att själva transporten, försenade plan eller annat tjafs… man kanske drack lite mer alkohol, var extremt social etc etc så många gånger jag kommer hem helt slut som i trött, men förmodligen laddat om andra depåer.

Bilderna är från just minisemestrar i bla Paris, Rom, Palma, Sopot, Norge, Stockholms skärgård och Dublin – alla helt fantastiska ställen.

img_20171022_175759_9332051754133.jpgIMG_20170803_071522_060IMG_20170820_125248_080IMG_20170718_133627_572IMG_20170909_162756_142

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.