AKTIESPAR-AW MED FRIENDCATION

Inte en dag för tidigt att vi bjöd in Tove Zander att gästa oss under en AW med tema Aktier, fonder, investeringar och sparande. Pengar är inget vi skojar om. 

Men det är verkligen något som verkar vara svårt att prata om. Speciellt oss kvinnor emellan. Om vi kan hjälpa oss själva och bara några andra att våga och vilja lära sig mer om hur vi kan investera i vår framtid så vill vi göra det.

Spara är vi bra på men HUR gör vi för att maxa värdet? Kan vi få ihop till det där sommarhuset, poolbygget, eller glada golfmånader i Malaga några år fortare genom att placera och investera rätt? JA.

IMG_20180529_212801_006.jpgfriendcation_event_ungaaktiesparare

För att få lite hjälp på traven bjöd vi in Tove som prestigelöst reder ut förklarar hur vi kan tänka för att ta oss igenom en djungel av termer, siffror och bolag. A och B-aktier, fonddepåer, ISK, SK, kapitalförsäkring, börsen kraschar hit och dit. Vilka bolag vill jag investera i? Vad vet jag om bolaget, det som är bakom loggan. Vill jag ha koll och påverka mina pengar själv eller vill jag att någon annan investerar i bolag som kanske inte har samma värderingar som jag?

Vart man ens ska börja?

Tove som är VD på Ungaaktiesparare jobbar hårt för att få med fler unga men framför allt tjejer på tåget. Därför rådde det inga som helst tvivel om att vi ville bjuda in henne till just den här kvällen. Och som jag skrev på IG, hon tvekade inte sen sekund på att tacka ja till detta.

IMG_20180530_054521_446.jpgfriendcation_event_ungaaktiesparare

Igen, nätverket: Ganska enkelt koncept egentligen; Vi utbyter erfarenheter, delar kunskaper, pushar och hjälper varandra fram. Vi räcker ut en hand när vi behöver veta mer om ett specifikt ämne. Just denna kvällen om hur vi tar kontroll över vår egen ekonomi med 24 andra nyfikna tjejer.  Här på mina underbara vänners kontor OOOAW HQ, med sommardrinkar från Lillet och wraps från ART.

friendcation_event_ungaaktiesparareIMG_20180530_054922_531.jpg

Minns ni att det var i dessa lokaler vi för 1 år sedan hade vårt allra första frukostevent med Friendcation? Tack igen Micke, Robban för att vi får husera här.

Vid 20-tiden rundade vi av kvällen med kramkalas, för det är ju ändå där någonstans vi gillar oss allra mest i alla event jag å Joanna styr upp. Att träffa er och andra coola kvinnor. Mötet. Tack för den här kvällen, håll nu utkik i gruppen så släpper vi en weekendresa om inte allt för länge.

IMG_20180530_091003_917.jpg

Tillägg: Inte helt olägligt släpptes även den här artikeln gällande en undersökning som Ungaaktiesparare gör tillsammans med Swedbank. LÄNK

Screen Shot 2018-05-30 at 13.18.21.png

Ps. Joanna skrev ett bra inlägg kring det där med pengar HÄR, in å läs! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.