EUROBONUSSKOLAN 2- SAS AMERICAN EXPRESS

Vi tar det här igen. Jag får dagligen frågor kring Eurobonus och Amex. Vad är det? Hur gör jag? Vad kostar det? Vad får jag? Osv Möjligheterna är oändliga.

Varför är jag så intresserad av att samla Eurobonus poäng? (Poängkåt kan vi kallade det. Jag skäms inte.) Svaret på den frågan är för att det ger mig livskvallitet på pengar jag ändå skulle spendera. Jag spenderar dem bara smartare. Alltså genom ett American Expresskort (Finns för Mastercard med) och genom att vara medlem på SAS.

systerp_smycken

Jag har skrivit ett långt inlägg om mitt bästa lifehack kring Eurobonus och SAS-nivåer HÄR. Men vet du redan nu att du är intresserad så säg till så kan jag dela en länk så du startar med 12.000p. –> LÄNK KLICK

Då frågorna är många och jag precis kommit in i min brytpunkt på året så tänkte jag att jag kör en summering. Eller en uppdatering kanske vi kan kallade.

Det finns två huvudsakliga sätt att samla EB-poäng: 

1. Genom flygresor du gör med SAS (Star Allians) då man får poäng baserat på vilken typ av biljett du köpt och hur lång du flyger , samt vilken medlemsnivå du har på SAS.  Tex Flyg i ekonomi, en väg på basnivå till Köpenhamn 500p. Eller storkovan en väg till NYC i Business på Diamantnivå: 13.000 p. = Det varierar

2. Genom alla köp du gör med kort kopplade till SAS/Eurobonus. (tex American Express, MasterCard). Jag gör alla mina köp och utlägg för både mig och min Sambo på mitt Amex. (De butiker som inte tar Amex tar Mastercard, där av en bra ide att ha bägge kort). På mitt Amex (Premium) så tjänar jag 15p per 100 kronor. Det ger mig i snitt 3000-5000 poäng i månaden baserat på mina köp.

Jag delar min senaste status nedan. Insights från min SAS-app. Snart snart 500.000 EBP till förfogande. Till vänster: Eurobonus Tier Level. SAS-status baseras på hur mycket du reser. Till höger:  Account Activity. Vart ifrån mina poäng kommer och hur mycket.

Screen Shot 2018-09-18 at 07.31.24.png

Ni som läst mitt tidigare inlägg i samma ämne vet att mina 456 216 EB-poäng kan betyda 4 resor i business class nästan vart som helst i världen för mig och min kille. (EH WOW). Typ som resan vi gjorde i till Mexico i vintras. (Pris 110.000 EBP för två inkl ”2för1 checken” + flygskatt).

Vad är ”2för1-Checken”?
Det är en bonus som Amex har för att du ska vara bättre att handla med deras kort. Morot! Om du handlar för 150.000 på ett helt år så får du en bonus-check som innebär 50% på en resa med bonuspoäng ELLER 2för1 på en resan med bonuspoäng.

Alltså: En resa till NYC i Business Class för 1 person kostar ca 100.000 EBP (Eurobonus poäng). Vill man åka två så kostar det 200.000 EBP…. Med checken 2för1 (VALUE, YES).

GOALS bör alltid vara att få ut så mycket som möjligt från sina poäng.

IMG_20180223_051805_657.jpg

Känner du dig såld på konceptet av att spendera lika mycket pengar du gör idag men få poäng som kan bytas in till resor? Då kan ni höra av er till mig så delar jag en länk där du får 12.000 EBP att starta med. Ja, jag får oxå poäng om du använder den länken. Se det som en win win – jag delar med mig av mina bästa lifehacks – vi bägge får poäng och kan resa på gratisresor. Kanske ihop? 😉

Läs på mer om de olika korten. Fundera på om du ens kan hantera ett kreditkort. Fritt fram att fråga mig vad som helst eller läsa mer här:   Hej!

eurobonus_amex_card

11 reaktioner på ”EUROBONUSSKOLAN 2- SAS AMERICAN EXPRESS

 1. Waaaaaowowowow! Fyfan så härligt många poäng!
  Jag och min kille bokade precis 2 för 1 resa till Boston och hem från Washington, planen är att åka till NYC med buss påväg fr Boston till washington.
  Fan de e så oändligt många möjligheter som öppnar sig när man har alla dessa poäng – men thanks to it så ska vi nu upptäcka två städer i USA som vi kanske aldrig åkt till annars – DET ÄR SÅ HÄFTIGT!
  900 kr per person för plus ut och biz hem. DET är så jävla värt ❤️
  U go girl!! Vart går nästa bonustripp???

  Gilla

  • Det är helt magiskt! Och HÄRLIG resa ni har bokat! Älskar Boston! (Vi tog tåget emellan NYC å Boston, himla smutt). Washington är kvar på min TODO-list.

   Hm.. Min nästa rewardresa går nog till Toronto eller Sidney för att hälsa på vänner. Annars NYC å långweekend, mest bara för att man ÄLSKAR långweekend i NYC. Inte bestämt nått ännu men det måste ju ske innan min check går ut hur som haver 😉

   Gilla

  • Det är helt magiskt! Och HÄRLIG resa ni har bokat! Älskar Boston! (Vi tog tåget emellan NYC å Boston, himla smutt). Washington är kvar på min TODO-list.

   Hm.. Min nästa rewardresa går nog till Toronto eller Sidney för att hälsa på vänner. Annars NYC å långweekend, mest bara för att man ÄLSKAR långweekend i NYC. Inte bestämt nått ännu men det måste ju ske innan min check går ut hur som haver 😉

   Gilla

   • Åh va härligt! Vi vill också ta Toronto nästa gång. Verkar vara DRÖM.
    Har du tips på Boston så tar jag GLATT emot 😍
    KRAM och ha en härlig dag

    Gilla

   • Åh, minns typ inte nått annat är Lolita! Gå dit för Margarita Pitchers å Guacca med Bacon. Sen hummer å krabba på vilket ställe som helst- finns ju överallt, men förslag: Atlantic Fish Co. Vi va där på sommaren å körde en del beach-häng då min vän hade hus i Southie Beach där även Castle Island låg. Och nu kommer minnet tillbaka: Se Boston Public Gardens i City- supermys. Ta en drink på The Colonnade rooftop. Eller Legal Harbour. Har jag gjort min läxa rätt så finns lite bilder under #loumapboston på IG

    HAJ!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.