TÅGPASS NORRA ENGLAND + 5 CITY GUIDES

I samarbete med Resia & Visit Britain

Jag och Joanna har hunnit komma hem från vår tågupplevelse och sammanfattar det i en guide från alla städer samt berättar mer om tågpasset.

Jag ska börja med att berätta vad vi fått uppleva. Scrollar du längre ner sedan så hittar du mer om hur man bokar och hur det fungerar med tågpasset. Prisvärt, tidseffektivt då det är smidigt, går fort och man alltid kommer fram mitt i stadskärnan + Snällt mot miljön såklart!

FÖRSTA STOPP MANCHESTER – LÄS MER HÄR (LÄNK)

VIDARE TILL LIVERPOOL – LÄS MER HÄR (LÄNK)

SNABBSTOPP I LEEDS & HULL – LÄS MER HÄR (LÄNK)

AVSLUT I NEWCASTLE – LÄS MER HÄR (LÄNK)

TÅGPASS NORRA ENGLAND – TRANSPENNINE EXPRESS
Med tågpasset tar ni er som oss snabbt och smidigt mellan 5 städer i England. Som ni läst ovan så finns det mycket att uppleva och man kan välja lite olika fokus på varje stopp. Städerna som ingår i just detta passet är Manchester, Liverpool, Leeds, Hull och Newcastle – precis den resan vi gjorde. Det är ett billigt sätt att ta sig runt, så man sparar både tid och pengar med tåget. (Och miljön). Vi var borta i 6 dagar, men biljetten gäller i 8 dagar. Hade vi haft mer tid så hade vi stannat längre i Manchester och Liverpool.


VIKTIGT ATT VETA!
Passet gäller bara i 2a klass med tågen inom Transpennine Express. Gilltigt i 4 dagar inom en 8dagars period. Men du väljer själv vilka av dessa dagar du gör som resdagar, och dem dagarna kan du resa hur mkt du vill. Du bokar inget i förväg utan sätter dig bara där det är ledigt. (Kom i tid till perrongen så du säkert får plats.) Biljetterna är personliga så ta med pass för uppvisande.

BOKA DIN RESA HÄR (LÄNK)

Jag, vi, är så otroligt glada över att ha fått uppleva ett land på det här sättet. Sett så mycket, träffat så många människor, ätit så god mat. Blandat historia med kultur. Nytt som gammalt. Bott på 5 olika hotell och upplevt lika många städer. VAd mycket det finns som man inte vet, eller ens kommer på tanken.

Om jag hade kunnat tänka mig en sån här typ av semester för några år sedan, nej. Om jag har varit nyfiken på nya/andra sätt att resa sen en tid tillbaka, ja! Skulle jag i framtiden kunna tänka mig att byta ut en ”klassisk semester” mot att uppleva något helt annat? JA. Tågluffa i England var långt över förväntan. Ganska säker på att jag talar för både mig och Joanna nu.

Tack igen Resia & Visit Britain för ett otroligt roligt uppdrag. Att slå upp ögonen för England större än London och fotboll. Otroligt kul!

Screen Shot 2019-10-01 at 10.57.37.pngBildresultat för png resia logo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.