EN AV SVERIGES HÄFTIGASTE PLATSER – DALHALLA

Dalhalla har stäng för säsongen men jag och Joanna får en privat visning i det gamla kalkbrottet som just denna dag stod som vackrast i sensommar solen. 

När vi senare den veckan gick runt Styggforsen så berättade vår guide om den meteor som föll ner från rymden för 350 miljoner år sedan. Det som hände var vad som idag kallas ”Siljansringen”, men hela områdets bergstruktur (Ursäkta men jag är inte expert på geologtermer) förändrades och las på vertikalen i stället för diagonalen, vilket i sin tur gjorde att kalk blev lättåtkomligt.

IMG_20190914_002103_768.jpg


Och det var så Dalhalla kom till. Efter 50 år av grävande och sprängande har det nu bilvit en musikarena med tredimensionell akustik. Det går inte att fånga på bild. Varken ljudet eller platsen. Men jag skriver under på att det är en av Sveriges coolaste platser och definitivt en plats man måste besöka. Ser ni vattnet!?

IMG_20190914_002848_956.jpg

IMG_20190914_002758_086.jpgDalhalla, Rättvik

Nu har ju som sagt Dalhalla stängt för säsongen men till vår/sommar 2020 är det jag som bokar biljetter till en spelning här. Oklart om jag kan lova er ensamtid i brottet, men tror inte att en konsert här är så pjåkigt heller. (Det ska liknas med arenor från antikens Grekland, just saying) Scenen och arenan är MAGNIFIK. Och jag lovar att ni kommer brista ut i ett ”Waoow” när ni går ner längs grusvägen. Slänger in en länk så kan ni hålla koll på programmet själva: Dalhalla Sommarprogram

Dalhalla, Rättvik

Läs mer om Dalarna HÄR och när vi intog Rättvik med 30 tjejer en helg i September

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.