ROAD TRIP TILL KANDY VIA HERBAL GARDEN & PALM AVENVUE

Truppen samlad efter en natt i Colombo. Nu har vi 4 dagar Roadtrip tillsammans med egen buss. In mot landet. Första stopp Kandy!

Andra halvan av resan har börjar. JB, Mathilda och Anki och Mathias har anslutit gruppen. Vi är fulltaliga 10 och jag har hyrt en buss inkl private driver i dagarna 4 för vårt äventyr in mot landet av Sri Lanka. Något jag såhär i efterhand kan säga är ett måste.

En resa in mot landet, stupbranta berg, ringlande vägar, frodig grönska, forsande vattenfall, djungel och en hetta som sakta går från väldigt varmt, till behagligt och nästa kyligt. Vi går mer eller mindre offline. Älskar att få uppleva ett land så här, backpack flash backs! (Jag Sophie och Filip reste i 6 månader ihop för 14 årsedan. Sen kom Stella och Albert till världen som är med på denna resan.)

FÖRSTA STOPP: HERBAL GARDEN 
Låter mindre intressant är var det va. En kort tur i deras Ört-trädgård och en stark tro på naturmedicin. Mannen va väldig övertygande och van att förklara för rookies, positivt överraskad. Vi avslutade turen med att få massage och testa en del av de läkemedel och kurer som fanns tillgängligt. Vi fick alla massage med oljor och vi drack både te, varm choklad från kakaon samt smakade/luktade på olika böner, frukter och blad. Skulle ljuga om jag sa att vi inte köpte hela baletten.

Vid utgången passerade vi deras apotek, där allt vi just lärt oss om fanns att köpa med hem, perfekt! Jag älskar det och köpte så klart hem allt jag va sugen på. Ganska dyrt, men allt är drygt och om det funkar mot allt som det sägas så tar jag alla dagar i veckan naturmedicin över kemiskt framställt. Låt mig återkomma till vad just denna Herbal Garden hette.

BOTANICAL GARDEN & PALM AVENUE
Vi gav oss en timma, och det tyckte vi räckte. Alltid en balans mellan tidschema, hinna med så mkt som möjligt, men ändå ta in och njuta av allt utan att någon av 10 är uttråkade eller behöver tumma  för mycket på sin wish list. Plus barn, barn tycker väl som regel inte att det är superkul att sitta i bil i flera timmar för att titta på en trädgård. (Även om Stella och ALbert är två riktiga A-barn) Men Botanical Garden va fint och vi strosade lugnt runt på eftermiddagen både till Suspenssion Bridge och Palm Avenue. 

FRAMME SENT I KANDY
Det blev en heldag i buss. Tidsestimeringen är inte på topp. Står det att det tar 2h så tar det 3h. Osv. När vi kom fram till vårt noga utvalda koloninialhus i Kandy så hade solen gått ner. 5våningar och infinitypool ut över hela Maberiyatenna. Lite synd att vi inte hann njuta av huset mer. Vi beställde hem mat, sov och hade frukostpaketen klara till 06.00 dagen efter då bussresan skulle gå vidare till Teodlingarna i Damro.

Vi börjar där. Jag har så otroligt mycket jag vill dela med er men nu måste jag väcka gänget och dra igång morgonen träning. Det va dag 1 av 4 på vår bus tour genom Sri Lanka. Vill ni läsa om underbara Unawatuna så kan ni läsa HÄR (länk) Hej sålänge!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.