TEODLINGRNA I DAMOS & TÅGET TILL ELLA, SRI LANKA

Turen genom Sri Lanka fortsätter söder ut och vi blir upphämtade vid villan i Kandy precis efter att solen gått upp.

Pannkakor i frukostpaket från personalen och bussen fullpackad med vänner. En ny dag med äventyr på agendan. Poängtera att vi under våra 3 veckor här knappt hinner uppleva allt som vi vill, bara på sydvästra kvarten av Sri Lanka. Ni förstår ju att man måste åka tillbaka.

STANNA PÅ TE I DAMOS
Sri Lanka är känt för sina teodlingar, såklart stannar vi till på lite förmiddagste på terassen och stros bland sluttande tebuskar i Damos, ca 2h söder om Kandy. Väldigt vackert! Och kul, tyckte jag och Mathilda.

Ner bland branta stentrappor, över bäck, bro och flod. Genom buskar och blad och fram till den här platsen där männen tvättade morötter i det kalla regnvattnet som stillsamt forsade ner mellan stenarna medan kvinnor och barn badade. Vi stannade på bron, beundrade och fotade det som pågick nere vid vattnet. Så äkta, så fint.

Glatt vinkar de tillbaka och frågar om vi ville komma ner och bada. Jag och Sophie hade siktet inställt på morötterna och fick ge oss på att skrubba och rensa med hjälp av nätet. Känslan är obeskrivlig. Blir varm i hela hjärtat av hur glada, inbjudande och öppna Lankeserna är.

EN AV VÄRLDENS VACKRASTE TÅGSTRÄCKOR
Från Teodlingarna i Damos åkte vi med bussen vidare till Nanu-Oya. Tågsträckan från Kandy till Ella är på 7h, så vi valde att ta bussen en längre sträcka för att sen ta tåget från Nanu Oya till Ella som bara tar 2.5h. Tåget är, skulle jag säga ett måste om man är här – en av världens vackraste tågsträckor inte minst. Vår fantastiska driver Thilanga bokade biljetter åt oss, men det går att göra via nätet 1månad innan man tänkt resa.

BOKA TÅGET I GOD TID!
Vi bokade 2a klass, bekvämt nog att ha egna platser för en längre sträcka men ändå kunna hänga ut genom fönster och dörrar för att jaga den perfekta Insta-bilden, (ni som gör er Lankan research vet precis vad jag menar) se vyerna utan glasrutor emellan samt känna den varma vinden som susar genom tåget. Detta var hur smidigt som helst, t o m att resa med barn! 1a Klass är bekvämare men inte alls samma känsla.Vill du göra det på riktigt bokar du 3e klass. Kan inte säkra en sittplats, men du kanske får första parkett för både sång och dans med Lankeserna.

HA EN EGEN DRIVER – ETT MÅSTE
Vi har egen chaffis och buss där alla tio åker tillsammans. Vi åkte med Thilanga Tours som jag haft kontinuerlig chatkonv sedan vi bokade resan. Han har hjälp mig med all planering på plats samt satt ihop programmet dessa 4 dagar efter våra önskemål. Han är en pärla! Lämnar hans kontaktuppgifter HÄR (LÄNK) och summerar alla detaljer i ”MY TRAVEL GUIDE – SRI LANKA” när den kommer.

Nästa stopp Ella!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.