ELLA TREE HOUSE, ELLA ROCK & NINE ARCHES BRIDGE

Kanske mitt bästa Airbnb någonsin. En hike på på 1800 möh och ett missat tåg på Nine Arches Bridge.

Vi har nått dag 2 på vår tour genom inlandet på ön. Ella – vilket ställe! Temperaturen sjunger markant, tro det eller ej. Men i den här lilla bergsbyn håller vi värmen med vänliga människor, hikes och god mat.

TREE HOUSE – AIRBNB
Drömbokning. Jag har officiellt svart bälte i reseplanering. Här bodde vi alla 10 i 2 st duplex. Samma trädkoja, men två delar med 2 våningar i varje. Jag och Alex delade med familjen och barnen, medan de andra paren bodde vägg i vägg. Delad balkong där vi satt på eftermiddagarna och kvällarna i puffar och hängmattor och drack öl, snackade, spelade bongotrummor och hängde i gäng.

BO HÄR OM NI SKA TILL ELLA
Ena kvällen fick vi mat serverad från en matlagningskurs som ägarna höll i. Perfekt! Man kan äta både middag och frukost i den lilla restaurangen nedanför trähuset och inte längt från där vi bor ligger flertal vattenfall man kan bada i. Man transporteras smidigt med tuktuk om man inte väljer att göra det med en liten hike. Ni brukar vilja att jag delar mina Airbnb -länkar så här har ni Tree House & Cabanas, Ella. (Länk)

HIKE UPPFÖR ELLA ROCK
10km och 3h tur och retur med ett hurtigt gäng. Det inkluderar stopp för foto och njut av utsikt på toppen. Kan lova att den där mango-coconut juicen va fin efter en ganska brant höjning sista 30-40minuterna.

Vi startar från spåret nere i Ella, sen går man längs med rälsen till du ska ta av vänster ner bland små hyddor. Människorna som bor i krokarna vet vad turisterna är ute på och visar glatt med pekande och vinkande vilken väg man ska ta. Resen av vägen är, relativt lätt att ta sig fram på. Finns alltid någon annan som antigen är på väg upp eller ner man kan ta följe på. Även om vi tog det säkra före det osäkra och hakade på vår bussguide. (Läser andras guider och tycker det gnälls om dåligt utmarkerad väg, den som har ögonen öppna kommer hitta, men ta med en guide om ni känner er osäkra)

NINE ARCHES BRIDGE
Ställer klockan på 05.30 för att se första tåget rullan i soluppgången i perfekt symbios över bron. Vi missar det på minuten. Tåget alltså. Vår tuktuk hojtar till precis på toppen där vi ska bli avsläppta för att gå sista biten, “Train Train! “ Vi såg det men han aldrig ner och “fånga bilden”. Men bilder blev det ändå.

24m hög och 90 meter lång, byggd av britterna nångång på 20 -talet. Tåget passerar ca 6 gånger om dagen – fråga vilken local som helst, alla vet exakta tiderna. Vill man fånga bron i sitt bästa, få med tåget, ljuset och inte behöva knö med andra turister så ska man vara där strax efter 06.00. (Enligt foto-guidens alla regler vill säga).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.