VÅR FÖRSTA SURF! SABABA SURFSCHOOL, WELIGAMA

Lära mig surfa? När jag redan innan intalat mig själv att jag inte kommer ha tålamod att misslyckas. Vilja ge upp innan jag har försökt.

Vår instruktör lovade pengarna tillbaka om vi inte surfade innan vår 1.5h session va slut. Vi tog honom på orden och bröstade upp oss. Uppvärmning, övning av stegen. Paddla på sanden, komma upp på brädan med stegen i rätt ordning. Sen ut mot vågorna på den just nu tomma stranden. Min tröja luktar lite surt och jag skulle ljuga om jag sa att pulsen inte slog lite extra snabbt nu.

Alex, JB och Mathilda kom upp på brädan på första försöket. Jag behövde 2-3 vågor extra, men sen gjorde jag det. (Gah!) Hörde jag ett glädjetjut? Han hjälpte oss hitta vågen. Upprepade stegen, sköt i väg oss strax innan vågen bröt och skrek “Up, up!!” Upprepar stegen i mitt huvud som givetvis blir en helt annan femma när man står å vinglar på en våg, fullt upptagen med att hålla balasen. Det va glädjetjut flera gånger om och vi alla fyra lämnade vattnet efter 2h och riktigt hypade på adrenalin över dagens utfall.

Känslan va så pepp att vi direkt bokade på samma session dagen efter. 07.00 Uppställning! Då hoppade vi över första momentet. Komma upp på brädan var redan lättare än i går. Utan att låta oss nöta ännu en dag så gick vi direkt på att lära oss paddla och känna av när vi ska ställa oss upp. Nästa steg. Se vågen, ta fart, paddla med den, komma upp, hitta balans och kunna ta en inåt sväng. Okej.

Vågorna va betydligt sämre dag två. Vartannat försök landade i att man ställde sig och sjönk rätt ner i vågen. Ingen fart. Sen satt en! Tummen upp från instruktören och air high fives från vännerna på avstånd. Om jag fick mersmak? Ja. Nu lite extra taggad över att vi snart ska till Fuerteventura och surfa mer med Friendcation. Fullt medveten om att det är ganska “lätt” att komma upp på nivå 1, men väldigt svårt att komma till nästa steg och faktiskt blir bra och ha teknik nog att kunna rida ut en våg hela vägen. Tills dess kommer jag ha kul i vattnet och säkert få både kallsupar brädor i huvudet igen. 

Måste kanske köpa en snygg surftröja med, tror man blir snäppet vassare bara där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.