UDAWALAWE ELEFANTSAFARI & STRÄNDERNA I SÖDER

Sista sträckan på vår 4dagars busstur genom Sri Lanka. Elefanterna på Udawelawe, stränderna i Söder och nya AIRNBN-vinsten i Matara. 

Det börjar bli många timmar i buss även om naturen fortfarande är vacker att vila ögonen på. 2,5h söder ut från Ella ligger en av Sri Lankas National parker, Udawalawe. Vi stannar till på restaurangen i närheten och äter en av våra bästa currys medan vår stjärna till chaffis fixar med vår jeep till safarin.

-UDAWALAWE ELEPHANT SAFARI
Vi klättrar upp i jeepen. Barnen först. Jag har tagit på mig min safariskarf och hatt – gillar att klä mig efter aktivitet. Barnen fastspända, vi med kamerorna redo och Filip som spelar up Cirkel of Life samma sekund som vi rullar in på en torr gropig väg mellan grindarna på Udawelawe. Dammet yr, värmen är tryckande – min första upplevelse av Safari är precis som jag föreställt mig och jag kommer på mig själv le när jag tittar på Alex och ser hur han redan innan vi knappt hunnit in i parken börjar spana efter djur.

Djur (läs elefanter och ha inte för höga förhoppningar på något annat). Guiden berättar att djuren vanligtvis är svårare att hitta mitt på dagen då det ofta söker sig mot skuggan då. Vi möter några Jeepar på vägen, men det är inga långa karavaner som åker i grupp. Vår guide kör sin rutt för att bäst få span på djur.  Vi ser bufflar, några fåglar och pelikaner. Bort mot ett vattenhål och våra första elefanter. Spanar efter alligatorer men ser inga. På vägen tillbaka kommer vi riktigt nära en elefantfamilj. Bebis-elefanten ville leka och börjar jaga jeepen när vi kör i väg. Det va ungefär så spännande det blev. Varken vi eller barnen va i slutända så imponerade. Vi ville nog haft mer djur, nästa gång blir det SydAfrika.

POLHENA & MATARA
Känslan är “Äntligen vid havet igen” även om dagarna in mot landet har varit magiska. Vilket privilegium att få uppleva så mkt. Vi hinner med solnedgången på stranden nedanför huset (som förövrigt är en Airbnb-vinst det med) Lemon Villa Matara. Vi beställer hem kock och en Lankesisk måltid innan vi tar kvällen. Vi har gått från 10 personer till 4 personer men alla bor i samma område.

-AIRBNB: LEMON VILLA
Här bor vi! Med egen liten pool och 3 underbart fina killar som passar upp och tar hand om oss och huset i 6 dagar. Länken till huset har ni här. (AIRBNB). Riktigt bra område för flera av våra pinnade frukostställen, The Doctors House och bara 10-15min tuktuk till både Marissa och Weligama. (Stränder för surf) Mer om det i nästa inlägg!

Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.