MALDIVERNA VELASSARU

Paradiset – Velassaru Maldives. Bara 20 min Speedboat från huvud-ön Male och precis lika vackert som på bild. Vi tog en weekend!

Faktiskt aldrig drömt om att åka Maldiverna, men när vi bokade resan till Sri Lanka och förstod att Maldiverna bara låg en flygresa på 45minuter bort, kändes valet av en “detour” lite som en självklarhet. “Vi tar en weekend till Maldiverna!”

Båten gör en skarp sväng över det overkligt turkosa vattnet för att runda ett rev. Vi saktar in och kommer fram till bryggan där 6 personer står i enhetliga uniformer för att välkomna oss. En hjälpande hand upp från båten, en kall handduk, en iskall juice och väskorna på väg till rummet innan vi hinner blinka. ”Good morning Miss Johansson”. Jag ser Alex solbrända ansikte, glitter i ögonen och ett brett leende – detta kommer bi en fin avslutning på vår semester.

PARADISET FÖR NÅGAR DAGAR
Att välja resort på Maldiverna har jag förstått är ett husstle och kanske även en 50-50 chans att det faktiskt är så fint som alla säger. Lång väg att åka och mycket pengar att betala för att komma fram och bli besviken. Jag litade blint på min vän Mickan som tipsade om Velassaru och brydde mig inte ens om att kika på annat.

Vi hade bara 2-3 dagar för att kunna hinna med Maldiverna i vår redan bokade Sri Lanka-resa. 2 Krav. Det ska vara avstånd kort nog att åka speedboat från Male och det ska vara så vackert som man vill att det ska vara. Beredd att betala en liten slant, men det får inte vara orimligt. Malderverna-rimligt.

noella_fashion_maldives_louise_johannesson_travelguide_loumap_maldiverna

Vi blir visade till vår villa – 222 ”Tripple two madame” säger hon och öppnar upp dörren. Wow. Sängen står centrerad i rummet. Utsikten är en 6 meter egen strand och en oändlighet i turkost vatten. Jag drar upp glasdörrarna, möts av ett brusande ljud av vågorna. Hon forsätter ”Over here madame is my favorit part of the villa”. Jag lyfter blicken mot henne, mot taket som är säkert 5 meter högt, och sen mot de mörka dubbeldörrarna som väter ut mot baksidan. ”This is why we cannot allow drones, madame” säger hon och sveper ut ena armen långsamt över badrummet.

BEACH FRONT ELLER WATER BUNGALOW
Velassaru- en av 90 resort på Maldivernas 3000 öar. 20 min speedboat från Male och en Beach Front Villa till vårt förfogande. Det fanns 5 olika typer av boenden var av vi valde Beach Front Villa – egen strand och stort magisk utomhusbadrum. Att ha en liten pool utanför huset när man bor på stranden känns överflöd när resortet även har en stor infinity pool för alla.

Att bo på bryggan i en bungalow med egen pool och stege rätt ner i det blå skulle kunna vara snäppet drömmigare, men ön är gjort av sand och omringad av turkost vatten – så man måste egentligen varken ha beach front eller brygga för att njuta av Maldiverna. Just saying.

CHILL OUT & SOLNEDGÅNGEN
Finns många ställen att hänga på. Allt är fint, allt är bra, allt är för alla. Man kände aldrig att det va ens i närheten av crowded trotts att det va 200 gäster och personal på den här lilla lilla ön. Varje dag samlades ett 20tal i Chill Out Lounge och såg på solnedgången ihop. Typisk Cafe del Mar musik i högtalarna och kalla frukitga drinkar i high ball glas.

Vid sju är det mörk och jag och Alex sitter ensamma kvar, baren stängs och vi surplar på det sista av vår Moscow Mules. Tillbakalutade och under stjärnklar himmel. Musiken har tystnat, det enda som låter är vi och vågorna. So romantic va?

AKTIVITETER & UTRUSTNING
Andledningen till att Malderverna kanske aldrig har lockat innan är tanken på att vara fast på en sandplätt och inte ha något att göra. Jag är rastlös. Likt som Velassaru har säkert alla resort ett Aktivitetsprogram , gym, tennisbanor och nog med vattenleksaker till låns att kunna underhålla sig i några dagar. Jag hann då inte bli uttråkad, men skulle gärna stannat längre för att ha haft tid med både yoga, båttur och kajak.

Så fort jag sorterat alla filmer på GoPron så ska ni får se Maldiverna från botten. En eftermiddag när solen låg lågt och dovt över Velsaasru drog jag å Alex på oss fenor och simmade lite längre ut över revet än vad vi fick. Kommer se ut som ett avsnitt ur Nat Geografic 😉

PARADISET HAR SITT PRIS
Det är Maldiverna vi pratar om, svindyrt men oxå en Once in a life time. Hade aldrig åkt hit från Sverige för en ”Weekend” och hade heller aldrig lagt pengar för att vara här i 10 dagar. Detta blev ett bra upplägg för oss. Kombinationen Sri Lanka & Maldiverna – en drömresa om året så länge vi kan. Resan till Sri Lanka betlades i Poäng, så vi skulle kunna säga att vi vägde upp det. 😉

Vi tog flyget från Colombo till Male, sen en speedboat som bokas genom hotellet ut till ön. Vi bokade villan med bara frukost mest för att själva kunna välja lite hur och vad vi ville äta. Överrösta i pass upp och paradis-lyx. Finns inget att klaga på – allt var bokstavligen perfekt.

Jag länkar till hotellet HÄR – VELASSARAU och hoppas ni får en magisk resa om ni väljer att åka dit. Vi andra åkte nämligen hem nu. Vill ni läsa mer om resan till Sri Lanka så hittar ni alla inlägg HÄR. Drömupplägg på kombinationsresa.

Andra kombinationsresor vi gjort är bla Hong Kong & Boracay, det kan ni läsa mer och HÄR & HÄR.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.