KEEP LOOKING WHERE THE LIGHT POURS IN

Det som va förr kommer inte tillbaka. Det vi gör nu är tillfälligt. Det som kommer sen blir något annat. Har ni nån eller några delar i ert liv som faktiskt blivit bättre när världen sattes på paus? Kan ni se det och kan ni låta er själva känna glädje över det?

Vi har alla säkert slängt och skojat om konspirationsteorier eller att det skulle vara självaste Moder Jord som gormar: “-Nu går du in på ditt rum och funderar på vad du gjort, så kommer du ut igen när du är snäll!”. Ni fattar. Som att det finns en mening med allt. Jag tycker givetvis inte Corona är bra på något sätt (!) men kan ändå se vissa positiva.. vad ska man säga.. utfall? Se på klimatfrågan, utsläpp och vad bara några veckor har gjort med planetens hälsa.

Det kanske är en överlevnadsmekanism att göra det, att leta efter det positiva. Går helt enkelt inte att vi bara lägger oss ner och självdör i en sån här situation. Eller jag fungerar inte så. Jag stannar upp. Backar. Reflekterar. Bryter ihop. Tänker om. Hittar nya vägar. Harvar mig fram. Det är här kreativiteten slår in. Det som sker nu drabbar alla. Finns mycket som är skit. På olika sätt, i olika grader och former. Jag hoppas dem som verkligen behöver hjälp och stöd får det, och att vi andra som är friska, fortfarande har en inkomst och ett jobb, bringar lite ljus över en något krokig stig. Framtiden är oviss, men den finns där. Räck ut en hand till den som famlar i mörkret. “This too shall pass” och “We are in this together” ekar.

Jag tror var och ens inställning kommer vara avgörande i många anseenden. Just nu är jag tacksam för att vi i relation till resten av världen inte har blivit fullständigt berövade på vår frihet. Det är fan något att uppskatta. Sen är min stressnivå nere på noll (från att ha varit utbränd i höstas) och jag har massa tid att laga mat och fixa hemma. Vilket är himla kul och mysigt. Ingen press att leva ett otroligt liv – alla sitter i samma båt. Jag träffar min kille mer än vad jag gjort på 9 år. ( Dock inte bestämt mig för om det är bra eller dåligt ännu. Vi får se när renoveringen är klar). Skämt å sido. Hoppas ni förstår vad jag försöker säga? Har ni nån eller några delar i ert liv som faktiskt blivit bättre när världen sattes på paus? Kan vara en ide att grabba tag i det som är ljust nu. Som att det är vår och luften känns lite lättare att andas.

En reaktion på ”KEEP LOOKING WHERE THE LIGHT POURS IN

  1. Jag gillade verkligen den här texten! Du sätter ord på känslor, och jag håller med inget onts som inte har något gott med sig.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.