INTRO: NY KATEGORI -PRIVATEKONOMI

Jag har lurat runt i ämnet i ganska precis ett år, sedan jag själv laddade ner Avanza-appen. Nu gör jag ett krafttag och så reder ut ett och annat. T e x varför män är mer än dubbel så bra i att investera sina pengar.

Introducerar så det känns. Visst är det något som river i insikterna om att kvinnor är sämre än män på att spara och investera sina pengar för framtiden. Aktieägandet är långtifrån jämställt. Likt som löner och annat skit. (Ett eget kapitel) Ska vi slippa vara ekonomiskt beroende av män i framtiden så är det läge att ta tag i detta nu. Sin privatekonomi generellt. Med eller utan man. Detta ska vi ha koll på.

VI MÅSTA PRATA OM VÅR EKONOMI
Privatekoomi är en stor pjäs. Alldeles för stor för att hanteras över några Stories som jag och Tove kastade oss in i förra veckan (Se här: Länk). Finns hur mycket som helst att prata om. Nästan överväldigande. Men vet ni vad som är det viktiga här? ATT vi pratar om det. Att tankarna kring ekonomi är i rullning. Undermedvetet kommer vi snappa upp saker i vår vardag och i våra nyhetsflöden som vi kommer att kunna överföra i vår privatekonomi. Om det så gäller börsen, kreditkort eller bolån. Få lite ordning på kompassen.

Privatekonomi_tove_zander_louise_johannesson

TRYGGHET & OKUNSKAP
Att vi inte kan/vet något om att investera är den sämsta ursäkten någonsin till att inte börja. Vi måste lära oss och det gör vi bäst genom att bara börja. Står du på noll? Fråga. Ingen fråga är dum. Vårt största felande här är en kombination av:

1. Vi är Trygghets-junkies (Gosigt att ha pengarna på banken) 2. Vi vill inte blotta vår okunskap genom att ställa frågor. 3. Lata? Orkar inte sätta oss in? .


MÄN ÄR BÄTTRE
Vet ni att män är mer än dubbelt så bra på att spara för framtiden? Investera sina pengar. Som att vi inte behöver våra pengar att ha något värde i framtiden? VA!? Privatekonomi handlar om så mycket mer än att spara men egentligen är alla delar viktiga. Att ha tänket. För väldigt få personer bara rasslar det in pengar i form av Arv. Och även om det gör det och vi inte förvaltar det bra kommer dem pengarna hon mindre värde i framtiden. Just för att det är inflation i Sverige.

Q&A
Jag samlade in alla era frågor inför och under min lilla session med Talesperson för Swedbank Tove Zander och kommer återkomma i ett matigare inlägg när jag har tid. Det vi hann spela in finns på IG-High lights och helt ärligt mest bara för att väcka ett intresse. Vi börjar där. Då har vi börjat.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.