TVÅ SOMMARTÅRTOR

Samma recept men oändliga mängder tårtor. Med en enkel botten och en fyllning som faller er i smaken, är det toppingen som blir kronan på verket. Detta behöver inte alls vara svårt och hemligheten är more is more.

Just dessa två tårtor är grunden från ett Pistagerulle-recept som jag delade här (Klick). Ett recept som min Insta-kompis Linn Utbult är författare bakom. Jag har efter det gjort om det till en vanlig tårta, och maxat på lite extra efter vad jag gillar. T e x behöll jag fluffig botten och vit choklad- & pistagekräm men mixtrade med resten. Älskar den syrliga fasta grädden med smetana som gör att mitt pynt sitter extra bra.

Första tårtan har fokus på jordgubbar, pistage och citronmeliss. Blommorna är för ögat. Jag spritsar rikligt med grädde för att bygga lite volym. Den tårtan levererades hem till en kollega tidigt på morgonen som en födelsedagssurprise. Mycket uppskattat.

Andra tårtan blev en förmiddag på Muskö tillsammans med vännerna. Blåbär och blommor plockade trädgården. Man får ett ”Wow” när man kommer ner för trappen och mer än så behövs egentligen inte. Att tårtan äts upp till sista biten är en bonus. Vilken den gjorde. Trots av det va ”så mäktig”.

Ska bli kul att se hur jag kan utveckla denna mer. Har sett något med rabarber-krullar. Hur fint låter inte det! Mer bak- och köksmästeri hittar ni här. (Klick)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.