FALKENBERG STRANDBAD, LILLA NAPOLI & FIKASTOPP PÅ STRÖMMA FRAMLODGE

24h Halland. Jag och bästis startar semestern med SPA, kvällsbad, ökänd pizza, strandpicknick och idylliskt fikastopp i Varberg. Perfekt get away i temat hemester.

– STYCATION FALKENBERG STRANDBAD –

En natt på Falkenbergs Strandbad. Har länge velat åka dit men tajmingen har inte landat så bra som just precis nu. Väderleksrapporten visade regn och ponera själva att ni ligger inlindade med morgonrockar på en bed i SPAt medan det smattrar mot husets alla glasväggar. Välfyllda bubbelglas och ordentligt bra vibe.

Efter middag och en flaska vin går ner till bryggan för ett kvällsdopp. Molnigt och blåsigt, bara vi där. 19 grader kändes så mycket varmare och hade det inte varit för att kvällen va så ljus så hade vi helst badat nakna.

THE IVORY SPA EXPERIENCE
En ritual på nästan 2h där man går igenom olika steg av SPA. Oljor, bastu, skrubb, lera, is, bad, ånga, varma stenar och ett glas bubbel. Vi kom lite sent och var helt ärligt lite skeptisk till upplägget. ”Do it your self”. Men så får man lov att ändra sig och tycka att det va ganska trevligt och framförallt avslappnande att lämna in mobilen och låta sig svepas in i lugnet. Och att Sophie masserade mina skinkor i rosentvål och skrubbhandske.

SPAt va öppet till midnatt så efter badet gick vi tillbaka. Värmde oss i poolen och mös i ljuset av den tända brasan som är ovanför poolen. Att vi kunde spendera så mycket tid där utan att man kände att det va en hångelorgier av för många andra par blev bra bang for the buck. En av dem finare poolerna jag varit på ändå. Boka här (Klick)


LILLA NAPOLI, FALKENBERG-

Jag kan åka land och rike för en pizza men vi kom hit för att SPAa och pizzan blev en kulinarisk bonus. Kom ihåg att vi bokad vår baktid och pizzaslot två dagar innan avhämtning i den lilla, näst intill förfallna kiosken på den ganska fula parkering mitt i Falkenberg. Trilla förbi och tro att du kan stilla dina spontana sug är ett icke-alternativ. Den här fabriken sprutar ut pizzor på löpande band utan att tumma på kvalituttan. Boka här: (Klick)

SVERIGES BÄSTA PIZZA?
Menyn är kort och koncist. Pizzan mjuk, flugig och doftar gudomligt. Alla ingredienser fyller ett klart syfte, inget trams. Degen är allt och den är lättsmält. Mozzarellan är från Neapel och tomaterna från Vesuvius sluttningar. Smakerna dansar tango i min mun. Var den så bra som dem säger? JA. Vi beställde: en Nr.2 + Nduja, bredbar salami. Och en  Nr.5 med Svamp, ost och tryffel som olyckligt föll offer för ett stilleben och en sandstorm. All for the gram. Vi gick därifrån olyckligt ovetandes om att efterrättspizzan va en kioskvältare.


STRÖMMA FARMLODGE ,VARBERG

En liten lantpärla mitt i ingenstans. Detta vill ni inte missa. En gård med handel, inredningsbutik, restaurang, cafe och möjlighet till B&B. Idylliskt country side. Ladan har en liten scen där texten på svarta tavlan avslöjar sommarens artist-schema. Besvära er inte med att försöka få plats, dem tar bara 45 gäster. Vi ser framför oss Lisa Ekdal och Timbuktu. Intimspelning under ringlande trädgårdslampor och skyra tyger.


Vi stannar bara på en fika. Cafet står precis ovan bäcken och det forsande vatten får kaffekopparna att klinka mot varandra. Känns som vi är i en annan tid. Två unga flickor står i kassan och serverar oss stolt den hemmagjorda morotskakan. Här växer dem upp och skapar minnen dem senare kommer uppskatta mer än nu.

Innan vi åker vidare hem lutar vi oss mot väggen till den stora ladan där man kan köpa hem mat från gården. Konstaterar att det va väldigt synd att vi inte fick plats till en av spelningarna. Men vi kommer tillbaka. En annan gång. Då tror jag vi vill bo över i något av gården 4 rum. Boka här. (Klick)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.