KRUSMYNTAGÅRDEN

Kalkstensgruset knastrar under tofflorna och kvällssolen smyger sig fram bakom buskar, örtodlningar och låga trädkronor. Vi har kommit till Krusmyntagården på Gotland.

Kommer tidigare till sittningen och börjar med en GT. En annan kväll hade vi tagit den nere vid baren på GT-Villan. Ikväll är den baren stängd men det går fortfarande att beställa en GT och dricka den på precis samma härliga plats nere vid strandkanten. Små grusgångar, lådor med odlingar, ringlande klängväxter och en behaglig välkomnade atmosfär. Känns ombonat och romantiskt. Ser det inte lite ut som vi befinner oss i Toscana? Hade gärna velat pricka in en sen BBQ-kväll här. Ser dinglande trädgårdslampor, människor i motsol, musik i periferin och glas som livligt klingar över välfyllda tallrikar.

Jag åt en gräddig svamptoast och en strömming med potatismos, lingon och skirat smör. Kanske den godaste jag ätit. Köket hinner stänga innan vi fått beställa en Saffranspannkaka som ju ska vara känt från Gotland men oxå speciellt receptet som Krusmyntagården besitter.

Krusmyntagården – Klick

krusmyntagården_gotland_louise

Solen har gått ner och alla andra har gått hem. Tar väskan under armen, skjuter in stolen under bordet och slänger en sista blick mot den varma horisonten. Ellen blippar upp bilen och bara minuter bort är vi tillbaka hemma i huset. En sån där härlig och mysig kväll man med mina fina människor. Oxå stort Tack till Kalle såklart.

Fler tips från Gotland kommer HÄR. (WIP). Vi besöker bla Fårö, Kutens Bensin, Blå Lagungen, Grå Gåsen, Själsö bageri och ett ljuvligt frukostställe i Visby. Stay tuned.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.