MALLORCA SOMMAREN 2020 – ANNORLUNDA MEN FANTASTISKT

Mallorca var det första stället jag ville åka till när gränserna öppnade sig. Länge var det väldigt osäkert när det skulle få ske, men när tillfälle gavs och vårt hus i Fornalutx stod ledigt så bokade vi.

Mallorca är en viktig plast för både mig och familjen, så jag är väldigt tacksam att vi kunde åka. Arlanda ekade tomt när vi rullade in vår bagage på Terminal 5. Mindre folk och alla bär mask. Eller nej, inte alla. Restriktionerna om mask gäller BARA på planet och där måste du ha den på hela resan vid undantag för när du äter.

95% Bär masken fel. Pillar å petar i ansiktet och på masken, mobilen, kortmaskinen… Har den under näsa eller tar av den när man ska prata? Så inte helt säker på att regler om mask hjälper. Men alcogel, masker, knappt halvfulla plan och ingen servering ombord iaf gör flygresan mer hygienisk än vanligt. I guess.


HA KOLL PÅ DIN HÄLSODEKLARATION
För att flyga ner till Mallis behöver man fylla i en hälsodeklaration. Skriva under på att man inte är sjuk etc. Men thats about it. Inga konstigheter på planet eller när vi kommer fram. Man scannar sin QR kod och går förbi en värmekamera. All good. Förutom biluthyrningen, för den är ta mej f-n alltid strulig! När bilen va uthämtad åkte vi hem till huset, åt lunch och tog eftermiddag och kväll inne i Palma.

FOLKTOMT, MASK & ANDRA VÅGEN
Näst intill spöklikt. Alla bär mask. Det är obligatoriskt så länge du inte sitter och äter, sitter i bilen, ligger vid din solstol, badar eller tränar. Man vänjer sig och får böter om man är utan. Det är hemskt att se alla små butiker vi brukar gå i vara stängda. Att restauranger står tomma även om det såklart är lite härligt att vi får bord på inne-ställen utan att behöva boka i veckor innan.

Mallorca står inför, eller är kanske mitt i ”andra vågen”. Jag själv känner mig säkrare här än i Stockholm. Vi bor i huset ensamma uppe på berget, åker egen bil har inget socialt umgänge och när vi är ute så är det glest med folk. Alco-pumpar i vart enda litet hörn samt att alla bär mask. Jag är fortfarande skeptisk till masken och inte helt säkert på att den skyddar 100% när den används som den gör. Men visst var det ganska väntat att alla som gick lock down i våras skulle få en andra våg?

INSTÄLLT FLYG HEM FRÅN PALMA
Vi reser med SAS och jag bokar PLUS för att få space på min rad. Ingen mat serveras vilket är lite luddigt kommunicerat på hemsidan. Masken är som sagt på och alco-servetter delas ut Planet ner gick som planerat men min hemresa blev ombokad till en dag senare. En missad kräftskiva men en extra dag på Mallis. The kids are alright.

NYA RESTRIKTIONER
Fler flygbolag har flugit sommarens sista flighter. Hösten är glest trafikerad och flera har fått sina biljetter inställda. Efter att ha pratat med personalen på olika platser så framkom det att det från 28e Aug infallit nya, hårdare restriktioner igen. Vi får se vad som händer senare i höst och om vi kommer ner över jul och nyår igen som planerat.

Läs mer om mina två nya tips på Mallorca samt ställena jag alltid verkar återkomma till. ”SPOT PALMA & UM BEACH CLUB” (Klick) & ”GRAN FOLIE; ROXY BEACH OCH SANTINA(Klick)


En reaktion på ”MALLORCA SOMMAREN 2020 – ANNORLUNDA MEN FANTASTISKT

  1. Hade väldigt liknande upplevelse när jag tillbringade en handfull dagar i Alicante, så skönt att lyckas få till ett miljöombyte innan den befarade andra vågen drar igång…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.