REMOTE WORK-LIFE BALANCE & JOBBUPPDATERING

Kunna jobba från alla platser där det finns en dator och ett fungerande wifi. Kunna lufta min kreativitet med nya miljöer och inte vara fast till en speciell plats under speciella tider. Där jobbet är en del av livet och inte tvärt om.  

Detta är bland annat anledningen till att jag valt att jobba med det jag gör. Digitalt. Jag tror och hoppas att det vi tar med oss från den här tiden är att det finns många jobb som går att sköta hemifrån eller som i mitt fall just nu, familjens hus på Mallorca.

Vi har under flera månader bevittnat att människan kan må bra av att spara in på lite pendlings-timmar, effektivisera sin tid i hemmet genom att kunna slänga in en tvätt under pågående möte i luren etc. Frihet under ansvar har fått ny innebörd. Tekniken håller och jobbet går att sköta ändå.

Jag har inte varit på Absolut-kontoret på 7 månader. Givetvis saknar jag mina kollegor, som jag iofs får se på Teams VARJE morgon… Men det finns vissa möten och stunder där den sociala faktorn blir en viktig del – så om man bortser från att vi just nu ska hålla oss borta från kontoren så ser jag fram emot att i framtiden iaf kunna ha valmöjligheterna till en mix av att jobba hemma, eller vart i från man vill. Småprata vid kaffemaskinen ska inte underskattas. 

FICK EN FRÅGA ANG MIN JOBBSITUATION
I Maj blev jag uppsagd från mediabyrån jag jobbat för senaste 5-6 åren (Var av 4 år har varit ute hos kund: Absolut Vodka där jag jobbat med Sociala Medier, global community & Content manager, Influencer marketing). Jag startade eget för några år sen i syfte att driva Friendcation samt marknadsföring i mina egna kanaler (Influera). När varsel knackade på dörren så blev Louise AB min räddning och jag valde då att det skulle bli mitt enda jobb. Jag behöll Absolut på 50% konsultuppdrag (där av att jag forfarande ser mitt team på Teams varje dag) samt att Friendcation och Influencer-delen kvarstår som beskrivning under mitt företag.

Jag kan förstå om det verkar rörigt då jag gick ganska nyligen gick ut med att ”Corona stole my job”. Det gjorde det förvisso, men det öppnade oxå upp nya dörrar och gav mig den spark i baken jag behövde för att ”våga” ta detta steget. Läs mer om det HÄR (Klick) & HÄR (Klick).

Skrev samma inägg på IG och bjöd in till lite konversation. Alltid kul att läsa och dividera med er som följer mig. Läs kommentarerna här: (Klick)


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.