GRAVID VECKA 20 & RUL

Känns overkligt att ha berätta för alla när man burit på den hemligheten så länge. RUL gick bra, könet skrevs ner på en hemlig lapp och min nervositet har bytts ut mot nyfikenhet över hur barnet utvecklats sen sist.

Förra veckans ”akuttid” hos min Barnmorska stillade oron. Alex fick sitta kvar i bilen. Hjärtat slog som det skulle och allt ser normalt ut. Det är egentligen allt man vill höra när man ligger där med kall gel på magen och tittar på skärmen. –Där har du ett hjärta som slår, en hjärna som är fint delad på två. Lårben, en fot och en fot till! Barnmorskan berättar när hon går igenom del för del på barnet så att allt är som det ska. ”Allt ser normalt ut”. Hade velat se Alex ansiktsuttryck här.

Jag berättar för barnmorskan på Ultraljudet hur orolig jag varit pga av att jag mått så bra. Hon sa att man oftast bara hör om dem som har det tufft och att jag skulle få lov att vara den som sprider ordet vidare om att en graviditet kan vara fri från besvär samtidigt som det pågår full verksamhet nere i magen. Sen skulle jag visst passa på att NJUTA av att jag mådde bra. Dvs. inte lägga massa tid på att oroa mig över att jag mår bra. Point taken.

gravid_vecka_för_vecka_19

UTVECKLINGEN I MAGEN
Fostret är nu ca 25cm lång och väger 300 gram. 50% av tiden har gått. Herregud! Man säger att alla foster följer ungefär samma utvecklingskurva fram till vecka 20. Efter det börjar det bli individuellt och baserat på gener antar jag. Pappa skickade bilder på mig som barn så ska man spå utifrån det så är det en bjässe men stort huvud som ska ut om några månader. Hoppas inte.

HUR JAG MÅR
Jag mår bra förutom att jag vaknar på nätterna och ligger klarvaken i 2-3h. Nån sa att det va kroppen som förberedde sig på sömnlösa nätter. Perfekt. Den här early birden har dessutom börjat slagga till 8.30 på morgonen. Så sent att min sambo har hunnit gå upp å handla frukost före mig första gången på 10 år. Ska nog dra det där Gravid-kortet så lånt jag kan. På tal om gravid-kortet så har jag inga speciella cravings men jag längtar bara efter samma typ av mat som barn gillar. Rostisar, flingor, våfflor, pannkakor, Köttbullar, makaroner, mjölk, krögarpytt, ketchup… mmm

Inga känningar som kan liknas med bubblor eller fiskfladder (läst på forum), brösten är stora och midjan är borta. Magen blir orimligt stor om kvällen och jag sover helst på sidan. Är kissnödig i tid och otid och hinner med nöd och näppe runt mitt PW-varv på morgonen… Jag är rätt seg och dåligt motiverad till träning. Att vi är nu OUT med graviditeten gör redan att det känns lite lättare att manövrera vardagen. Nästa vecka är det jag som är på klasserna igen.

gravid_vecka_för_vecka_19

VECKORNA FRAM TILL VECKA 20
Första trimestern, v.12 UL och första delen på andra trimestern ( även kallat spökveckorna) kommer. Jag har lite dokumentation att ta igen och har sparat små noteringar från innan jag började med Vecka för Vecka här på bloggen.
Alla inlägg hittar du HÄR (LÄNK)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.