300 PÅ LOKAL MEN INTE 3 HOS BARNMORSKAN

Igår var jag hos barnmorskan på mitt 5e besök. Ingen av gångerna har Alex fått hänga med pga Covid. Jag har med allt annat som händer i mitt huvud på något sätt bara ”accepterat” det. Att han inte får vara med och ta del av det största som händer oss.

Men så läste jag ett par ord från en annan kvinna och kände att jag inte alls tyckte detta var okej. Jag är förvisso ny som blivande mamma och har inget att jämföra med. (Nog så okänd mark som det är). Men i 3 av mina 5 besök har jag gått in där med kallsvettiga händer, hög puls och den vidriga oron om att något ska vara fel. Jag har fått be Alex vänta på parkeringen ifall jag skulle komma ut med dåliga besked, trilla ihop till en liten pöl och inte orka ta mig hem. Behöva hulka ur mig ”Det va inget hjärta som slog”.

Väntrummen är stora och näst intill tomma. Det är nån mamma med en bebis, en annan kvinna som kanske ska få veta Om hon ska få bli mamma eller inte och sen är det jag som ska på extra kontroll av hjärtat för att jag haft en känsla av att något inte stämmer. Inga pappor.

Är inte det jävligt märkligt att papporna får åka fullproppade bussar, vara på jobbet, gå på restaurang och svettas på gymmet men INTE vara med i ett rum på tre hos Barnmorskan som har det nästan lika kliniskt rent som i en operationssal. Handsprit och lappar om hålla avstånd på varenda vägg. (Tillsammans med påminnelsen om att INGA partners får hänga med in…)

VART ÄR LOGIKEN I DET?
Hur kan han inte få sitta med på en stol och dela första bilderna, rörelserna och hjärtslagen av vårt barn. Inte MITT barn, VÅRT barn. Av flera anledningar är detta en upplevelse som ska vara tillgänglig för båda. In good time and in bad times.

Om det handlar om en försiktighetsåtgärd, vilket jag antar, så hittar jag inte tillräckligt med motivation att den ska vara hårdare hos Barnmorskan än på bussen till jobbet, kön på Ica eller i lokal med 300 personer.

Om det är någon som delar samma bakterier eller dödliga virus som min partner så är ju det jag. Jag som ligger med uppdragen tröja, gel på magen och väldigt nära barnmorskan. Hos barnmorskan där det om på någon ställe finns både resurser och utrymme att hålla sig både ren och på avstånd. Helt utan, svett, stök och salivbyten.

gravid_vcka_för_vecka_mamamia

En reaktion på ”300 PÅ LOKAL MEN INTE 3 HOS BARNMORSKAN

  1. Pingback: GRAVID VECKA 21- FÖRSTA SPARNKARNA (!?) | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.