VECKA 21- ETT MEDIUM HINTAR OM KÖN & JAG KÄNNER FÖRSTA SPARKARNA (!?)

Inleder veckan med att känna första buffarna från insidan magen. Skriker rätt ut och ringer Alex. Och så kommer tårarna igen. Otroligt känslig för tiden. Ska jag vara sån här nu? En lipsill?

Hur häftigt var inte det? För första gången känna av rörelse i magen. Inga tydliga sparkar utan mer som buffar. Vi börjar räkna ner dagarna till Könsfesten. 3 personer vet redan om vi väntar flicka eller pojke medan vi, med alla vänner och familj får veta först under lördagens kalas där vi samlat våra närmsta för ett ”Gender Reveal”. Bättre kallat Könsfest!

Jag drömmer om rosa konfetti och mitt medium sa att hon såg ett flickebarn. Allt detta medan jag och Alex är bombsäkra på att det är en kille. (Ska bara tillägga att vi blir lika glada för en tjej. Lika bra att säga det så inga arga mammor i grupp attackerar…)

*Flera som undrar hur det där egentligen går till och då ska jag förklara det nu. På RUL (Rutinultraljudet som vanligen görs v20) kan BM se könet. Jag bad min skriva ner det på en lapp och lappen gav jag senare vidare till vänner att ordna med rekvisitan inför festen. Om det kommer flyga rosa eller blått konfetti i hela lägenheten då, vet bara dem.

-Nej men förstår ni hur spännande!?

21 Weeks Pregnant - Symptoms, Baby Development, Tips - Babylist

UTVECKLINGEN I MAGEN
Vi har trillat in i andra halvlek, 54% bakad och barnet kommer bli ungefär dubbelt så lång från nu fram till födsel. Jag inser att jag trappat ner rejält på Libero-appen där jag slaviskt följde utvecklingen första veckorna. Jag vet att allt växer som det ska och att det nu faktiskt verkligen är en näst intill fullt utvecklad människa i mig. Om än en väldigt väldigt liten å skör sådan. Har som sagt känt första buffarna, och bara det är ju ett tecken på att hen är alive and kicking så att säga. Mysigt. Om några veckor kan jag nog vänta mig ordentligt med rörelse, får se om det är lika harmoniskt….

OBS. När och hur man känner första rörelserna är ytters individuellt och oxå påverkat av hur t e x moderkakan ligger. Ingen ide att gå crazy pregnant woman för att man inte känner fjärillsfladder, sparkar och pratbubblor, egentligen innan vecka typ 20-24. Ska man tro på allt jag läste så hade ju vissa bebisar börjat gå och sagt sina första ord v.17…. Internet är en farlig plats.

HUR MÅR JAG JUST NU
Jag mår bättre än någonsin. Spänningarna inför RUL har släppt och jag njuter mest av höst, mys och uppassning hemma. Mitt medium sa att jag skulle bli nykär snart. – Ja, i bebisen va? säger jag. -Nej, i din kille, svarar hon. Ja, min kille ska ju bli pappa! Kanske det golligaste jag hört. Klart som tusan jag kommer bli nykär.

Jag har förstått att jag ska uppskatta min ”härliga graviditet” och det firade jag med att boka in mig på lite beauty care och beställa hemma mina första mamma-byxor i ordningen. Haha, nej men it aint pretty. Ska dock säga att jag scannade HELA internet. Dessa (Adlink) var dem ENDA som inte såg ut som Peter Pan-tights. Det här är liksom lite ”boyfriend-look”, loose fit och vida ben.

snygga_gravid_jeans_vecka_21

Länkar här ifall andra momies vill ha tips på OK mammajeans i en djungel av fult: – LÄNK (Adlink)

Nu ska jag till Barnmorskan för halvvägs-snacket, har redan rantat runt ordentlig kring hela frågan varför pappan inte får hänga med till Mama Mia etc. Det hittar ni HÄR. (länk) hej!

En reaktion på ”VECKA 21- ETT MEDIUM HINTAR OM KÖN & JAG KÄNNER FÖRSTA SPARKARNA (!?)

  1. ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.