FRÅGOR & SVAR KRING KÖP/SÄLJ AV LÄGENHET

VART FLYTTAR NI?
500m ner på gatan. Stråket, Gamla Råsunda. Att lämna Råsunda/Sumpan var aldrig ett alternativ. Vi trivs så bra här. Jag är dessutom en riktigt hemmakatt och vill ha ”min ICA” ”Mitt PW-varv” ”Mitt bageri”. Nu behöver jag inte inte ändra på några rutiner alls. Hehe.

HUR STOR ÄR NYA LÄGENHETEN?
Den är 77kvm. Vi bor på 45kvm nu, så allt över det är en uppdatering även om allra allra första tankarna helst gick runt 100kvm. Vi fick tumma på Sekel och/eller yta och just nu behöver vi inte mer än så. Samt att priserna i området stiger lika snabbt som min mage växer… Det får bli en stegresa.

HUR VALDE NI MÄKLARE?
Det var Alex som valde på rekommendation. Hans lägenhet, hans försäljning. Jag har varit inneboende här i 10 år. Helst sjukt. Tanken var kanske aldrig att vi skulle bo här sååå länge. Nu känns det dock väldigt bra att vi köper tillsammans. Jag köpte och sålde 2 lägenheter innan jag fyllt 21 men har sen dess mest rest, säsongat, bott i kollektiv = Missat hela ”bostadsresan”.

VARFÖR KÖPER NI INNAN NI SÅLT?
Det fanns ingen tid att vänta. Lägenheten vi köpte nu var den först vi tittade på. Känsla sa ja. This is it! Vi fick igenom ett lånelöfte och är ganska säkra på att vi kommer få sålt ”våra” lägenhet inom 6 månader. Alltså ingen stress till nästa tillträde. Alex har renoverat den till Råsundas mest optimerade kvm. Jag hoppas nytt ungt par hittar hit.

VAD FICK NI BETALA FÖR ER SEKELSKIFT?
Den nyfikne kan få googla. Att köpa en lägenhet är oavsett en av livets största investeringar och jag har givetvis sparat skiten ur mig senaste åren för att kunna gå in med handpenning. Skön känsla!

HAR DU FLER BILDER?
Bilder från prospektet? Kändes lite stelt å gå runt å fota på visningen. Sen kommer ni givetvis få bada i bilder från tillträde, genom renovering och till inflytt. Låter det bra?

SKA NI RENOVERA IGEN?!
Jag sa att vi absolut inte skulle göra det. Men trodde ni jag skulle köpa lägenhet med en hantverkare utan att renovera? Vi är bägge eniga om att vi ska göra den till vår. Optimera yta och förvaring. Modernisera. Bygga större badrum mm. Men jag älskar ”känslan” i den nu. Känslan av att det sitter mycket själ mellan väggarna som är svårt att hitta i tex en nyprod. Vi har god tid på oss att enas om hur det där ska sluta.

HUR MÅNGA VISNINGAR VAR NI PÅ?
Under våra tio år totalt? 3st. Inför denna potentiella flytt? EN. Behövdes inte mer. I bland vet man bara. Jag var dessutom just i denna lägenheten och kikade för att få svar på alla frågor 3 gånger. Sen var det done deal! Skriver mer om det HÄR. (Länk)

HUR VISTE NI ATT DET VAR DEN LÄGENHETEN NI VILLA HA?
Kan man svara love at first sight? Jag har länge haft en krav-lista på vad som ska krävas för att jag ska flytta överhuvudtaget. Denna lägenheten hade allt förutom gästtoalett och egen parkering. På den nivån! Drömmen om högt i tak, djupa fönster och inge mindre än TVÅ kakelugnar. Plats till stor matplats och öppna sociala ytor. Ett extra rum och mer plats för förvaring. Balkong och fint utsikt. Jag är SÅ pepp! När vi fixat å renoverat klart kommer det vara en drömlägga!

ÄLSKAR NI ATT RENOVERA? =)
Haha. Det kan man tro. Jag hatar att renovera, men eftersom Alex är stjärnan i detta så vet jag att det på ”andra” sidan brukar kännas ganska härligt. Därför att det bara att härd ut. Blir spännande att ”härda ut” med en bebis i armvecket…. tror jag flyttar ut till Sandhamn ett tag.

sekelskift_renovering_råsunda_louise_johannesson

VAD SKULLE DU SÄGA OM ALEX REV DEN ROSA KAKELUGNEN?
Att jag kanske måste döda honom. (Ser ni vilka mysiga frukostar vi kommer ha här?) Haha. Mäklaren berättade hur man förr utan tillstymmelse av ånger släggade ner kakelugnar till höger och vänster för att elementen kom till världen. ”Så coolt med vattendriven värme”. Little did they know.

HUR KOMMER DET SIG ATT DET BLEV JUST SOLNA?
Råsunda om vi får lov att be. Otroligt mysigt ställe. Alex är uppvuxen här och jag har bara bott här under mina tio år i Stockholm. Valet var självklart och ett krav om vi skulle flytta från vår lilla gulliga 2,5a som förövrigt ligger ute till försäljning nu. DELA! (Länk)

Tack för roliga frågor! Jag håller er uppdaterade!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.