VI HAR KÖPT LÄGENHET!

Kors i taket. Ni läste rätt. Jag är inte gjord för den stresspanne en budgivning innebär, men h-vete vilken rush när man kammar hem drömläggan.

Drömläggan just nu. Var på första visningen för över 3 veckor sen. Vi hade inte ens fått klart hemma och ett köp kändes, trots instant charm av högt i tak och rosa kalkelungn, väldigt långt bort. Men vi kikar ändå, får ett hum om vad vi söker osv. Sekelskift har inte helt oväntat varit topp-rankat. Vi kan iallafall gå dit å drömma oss bort…

Louise_lägenhet_råsunda

När lägenheten efter flera veckor fortfarande ligger ute börjar jag fundera igen. – ”Vill du komma på en extra visning i mon?” Okej, tänk fort. Vår fotograf är bokad, hur snabbt kan vi lösa ett lånelöfte? Titta kan jag ju alltid göra… Kommer dit och den är finare än jag minns den. Kanske för att det är kväll. Högt i tak, stora fönster ut mot takåsarna och myset om tanken av att sitta fram för en av kakelugnarna med rödvinet. Ja en av.. för den har nämligen TVÅ.

Banken godkänner ett lånelöfte. Vi får tid till ytterligare en visning medan familjen är hemma. Ringer runt lite. Känslan går får ”Ja, men kanske” till THIS IS IT! Mäklaren säger att den är vår om vi skriver på innan lunch. Där emellan hinner ett annat par vakna till liv och ge sig in i budgivningen. Fan. Svettig förmiddag men jag känner när andra paret tar sitt sista andetag. Jag går in, lägger ett irriterande litet bud och vinner! Herregud! Vi skriver på inom två timmar och den är vår. Vi har köpt lägenhet!

Louise_lägenhet_råsunda

Nu väntar några månader av planering för renovering. Tro inte att man köper lägenhet med en hantverkare och slipper undan. Badrum ska byggas ut, golv ska slipas, garderober skall placeras, kök skall bytas ut, nån vägg ska rivas och en annan ska byggas. Ni får hänga med under den resan med. Det är ett tag kvar till inflytt och innan dess är det mycket som ska göras och vara oense om. (Framför allt ska en bebis födas innan det).. Liten detalj.

En reaktion på ”VI HAR KÖPT LÄGENHET!

  1. Pingback: FRÅGOR & SVAR KRING KÖP/SÄLJ AV LÄGENHET | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.