JAG BÖRJAR PLUGGA TILL LICENSIERAD LIVSSTILSRÅDGIVARE

En dag i på nya utbildningen – Första block: Kostrådgivning. Jag kommer givetvis hålla er uppdaterade under vägens gång. Lic. Livsstilsrådgivare på distans. Långt ifrån digital marketing och algoritmer i kursmaterialet.

Inget jag hade kunnat tro för ett år sen, men med allt som hänt så har inget känts så rätt. Förkovring i välmåendet. Jag kommer givetvis bolla mina andra uppdrag och samarbeten vid sidan av, men det känns otroligt lyxigt att kunna ge mig själv något som är mer “nice to have” än “need to have” om ni förstår vad jag menar. Det betyder inte att jag gett upp drömmen om matlagningskurser och spanskalektioner, bara lagt det på hyllan.

KURSPLAN – LIVSSTILSCOACH
Jag kommer under några månader fram över i stora drag läsa 1. Kostrådgiving med tillhörande kostdataprogram. 2. Hälsoinspiratör med t ex friskvård, hälsa och livvsstil. Stress, vila, sömn. Fysisk aktivitet. Samtalsmetodik, motivering, förändringsprocess och coaching. (Detta är jag så pepp på!) 3. Beroendeproblematik – Socker, alkohol, och tobak. Alla viktiga ämnen i tiden.

FRAMTIDSPLAN
Den här utbildningen kommer kanske inte leda till att jag sitter one-on-one och konsulterar, eller det är iaf inte mitt syfte med utbildningen. Mer att jag kommer använda det jag lär mig i mitt egna liv och som inspel i det jag redan gör. Som ett komplement. Ett brett CV ger mig trygghet. Jag är kreativ och flexibel. Kommer inte ha några problem att göra plats eller hitta plats för den här kunskapen framåt. Som min pappa brukar säga: ”Ingen kunskap är tung att bära”.

Lustig det där med hur man kommer på 1000 andra saker man ”bara måste göra” just när man ska sätta sig att plugga. (Som att blogga och kvittoredovisa…) Jag måste hitta tillbaka till studietekniken jag senast såg skymten av 2014-16 när jag pluggade Webb-kommunikation. Detta blir något annat. Jag håller er uppdaterade. Hej!

En reaktion på ”JAG BÖRJAR PLUGGA TILL LICENSIERAD LIVSSTILSRÅDGIVARE

  1. Pingback: NY KATEGORI: ”FREDAGSPOSTEN” | LOUISE JOHANNESSON

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.