MINA 6 BÄSTA MAMA FEEL GOOD TIPS

1.GRAVIDKUDDEN – Fick flera tips om just den från BBHUGME. (Länk, Klick!) Ligger i den övre prisklassen men alla var rungande eniga om att den var värd varenda krona. Jag har ingen kudde att jämföra med men vet att jag längtade efter att ringla mig runt en bara av att se bilderna. Nu är vi två som slåss om den i sängen.

2.GRAVIDMASSAGE & KIROPRAKTOR – Aldrig har det varit så enkelt att lägga pengar på massage. Det finns både speciella metoder och kuddar man kan ligga på för att anpassa för varje mage, kropp, krämpor och hur långt man kommit i sin graviditet. Jag har varit på Axelssons SPA på Odenplan, samt just brukat hela friskvårdbidraget på en gravidmassage på Grand Hotel. Den på Grand va out of this world! Tips tips.

Att kunna ligga kvar, varva ner och bada varmt efteråt är precis så härligt som det låter. (Läste idag att bebis börjat påverkas väldigt mycket av hur jag mår dvs om jag mår bra, är glad eller stressad). 100% Legit att dra gravid-kortet på sambon och slänga upp fossingarna i knät till nio-filmen. Massera tack!

NEXT LEVEL: Jag har NYSS varit på KAN Kliniken på Döbelsgatan. Först en analys över vart jag har ”besvär”. (Att hon ens kunde säga det efter att ha tryckt på mig i 3 sekunder?) Sen några snabba knäck så är allt borta? Fattar ingenting, jag är så fascinerad. Jag och Therese har lagt upp en plan med tre besök. Helt otroligt hur en låsning i ljumsken försvann när hon knäckte armbågen. Samt att jag efter ÅR av ont i höger skuldra fick det löst med ETT knyck. Jag svävade där ifrån. Read my words. Det är SÅ värt det.

3.MJUKISSET & LOUNGE WEAR – Spara inte in på sköna kläder. Det är några månader vi ska gunga runt och det sista det ska vara är obekvämt. Jag kände bara efter nån vecka att jag blev känsligare med vad som va tight. Det absolut skönaste jag äger är detta set från Lindex: (Länk, Klick!)

Annars kör jag massa stickade klänningar och set så här i vintertider. Den finaste jag har är detta: (Klick, Adlink) Strumpbyxor är riktigt obehagligt men jag har just hittat speciella för gravida. Taget! (Klick, Adlink)

4.CRAVINGS – Om det är någon gång vi veeerkeligen ska unna oss vad vår kropp cravar efter så är det nu. Bakar för tusingen en människa i magen! Det är fortfarande viktigt att få i sig näringsrik mat of course, men jag stöttar upp det med precis alla bullar, pannkakor, mackor, kakor och flingor jag vill ha. Mår jag bra, mår bebis bra. Det har vi lärt oss nu.

5.BABY MOON – Sista resan man gör tillsammans med pappan innan man för evigt förändrar precis allt man vet. Just nu lever vi ju i något speciella tider så detta får ju appliceras i den mån det går och på det sättet man är bekväm. Det kan vara en lyxig Staycation, fjällweekend nånstans i Sverige (som den vi gjorde till Vemdalen) eller en solresa. Tänk värmen på kroppen nu…. Det jag vill komma fram till är att man gör något extra mysigt med varann innan barnet kommer. En typ av Honey Moon.

6.TRÄNINGEN – Joda, gör dej stark att hålla upp kroppen mot alla påfrestningar det innebära att bära på en bebis både på in och utsidan. Träningen ger inte minst endorfiner och energi. Jag är glad så länge jag kan röra på mig och ska verkligen hitta en träningsform som just är förebyggande. Tänk vilket slit det kommer vara för ryggen sen.

I det stora hela vill jag bara påminna om att vi inte ska glömma bort oss själva i allt annat som kretsar kring kiddon. Det va allt, Puss!

En reaktion på ”MINA 6 BÄSTA MAMA FEEL GOOD TIPS

  1. Alltså vilken fin kula du har!! Känner igen din känsla du beskriver trots det är 26 och 23 års sen jag var gravid….( Sjukt ju , känner mig fortfarande som 22) mår du bra så njuuuuut av allt du kan!!! Lyxa till det för dig , ät vad du tycker om, sov, och njut av magen, för även om man bara vill få ut bäbis så kommer du sakna din kula sen…. ❤️❤️❤️
    Kram på dej! Linda

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.