ÅRSKRÖNIKAN 2020

Det finns så himla mycket negativt vi kan prata om i årskrönikan 2020. Men det känns inte som att vi behöver lyfta det mer va? Jag kör årets high lights. Det har trots allt varit en hel del bra med – låt oss avsluta året med att fokusera på det.

2020

JANUARI – Vi startar årets första dagar i Åre. Jag, Joanna och 30 förväntansfulla tjejer som ska checka in på vad vi har valt att kalla Winter Mountain Retreat med Friendcation. Jag överkommer en rädsla och får till mina livs bästa skidåk. Bara en sån sak! Vi snöskovandrar i skogen, kör skoter med ÅreGuiderna, grillar våfflor i övergiven stuga, spelar Curling, yogar, dansar på After Ski och hänger i Bex helt vansinnigt mysiga Mountain Lodge. Kunde inte önska en bättre start.

wp-1581014409887.jpg

FEBRUARI – Genidrag att ta ledigt hela månaden för att åka med mina 9 nära vänner till Sri Lanka på en av våra bästa resor. (Då lyckligt ovetande om att detta skulle bli den ”sista på ett tag”) Vi avslutade med en romantisk get-away bara jag och Alex till Maldiverna och Singapore. När jag kommer hem till Sverige igen firar vi min 34e födelsedag. En heldag med vänner, bubbel, mat och allt jag kunde önska mig.

MARS – Åker på Vinterexpedition till Övertorneå. Nyper mig i armen för att detta är mitt JOBB!? Bryter is med Polar Explorer och badar i överlevnadsdräkter över polcirkeln. Åker släde efter ren, sparkar kick bike över sjö i -20 och blå himmel. Hänger på Huuva Hide Away, grillar pinnsemmelbröd och äter stjärnmiddag. Åker hundspann, bastar, matar renar och snöskovandrar på Norrskenssafari till samiska sägner. Kan inte nog beskriva hur mycket den här typen av resor ger mig. Tack livet för alla äventyr!

Melker_rödlöga_kajak-Pampas_louise_Johannesson

APRIL, MAJ – *Shit hits the fan* Här får vi tänka om vad gäller resplaner, jobbuppdrag och agenda. Vi hoppar upp på hästen och jobbar om allt inom loppet av en vecka. Känner oss odödliga. Nya planer är gjorda, nya datum är satta och redan direkt drar vi igång med utomhusaktiviteter på hemmaplan. Solen, ljuset, hoppet och värmen kommer. Vi sitter mycket i våra kajaker nere på Pappas Marina men här kommer även beskedet om att jag förlorar jobbet på byrån jag jobbat åt i 6år. Jag sa att vi skulle fokusera på det positiva i denna krönikan och det menade jag. Att en dörr stängs gjorde att en annan öppnas. Jag går då in 100% i mitt egna bolag som jag nog aldrig annars ”vågat” göra. Louise AB går från side-husstle till levebröd. Alltså jag ska jobba med min hobby, på heltid.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är wp-1595441956799.jpg

JUNI, JULIMidsommarevent, ribbturer och sommarens första dagar på Sandhamn. Trycket lättar upp och det finns hopp om en sommar med vänner och familj. Jag åker ner till Västkusten i närmare 6 veckor. Sommarlov deluxe! Vilar upp mig mig på ön, fiskar krabbor med systerdottern, kollar på väldigt mycket serier, badar, bakar och jobbar remote. Åker längre ner på kusten och vindsurfar i Aksim, badar i Falkenberg och äter den berömda pizzan från Lilla Napoli. Sommardagar med bästisar och kärlek i Göteborgs skärgård. Oändligt mycket havskräftor. Inte minst är det nu vi får vi veta att vi ska bli föräldrar. Höll på att glömma den lilla detaljen… wow!

åreskutan_sommar_louise

AUGUSTI – Insåg först nu hur mycket vi hann med. Mountain Retreat Åre – Summer Edition. Jag och 20 tjejer på toppvandringar, yoga, SUP, kajak, Zipline och bastuhäng. Sommar i fjällen är underbart, för att inte nämna den friska luften. Vi forsätter tema Outdoor när jag med nästa grupp drar till Dalafloda på Forspaddling och skogsbad. Hinner med några dagar på Gotland med Ellen och Anki och avslutar månaden hemma på Mallorca med min bästa vän. Märkligt, folktomt men helt helt fantastiskt. Mallorca är en viktig plats för mig och familjen och Augusti blev verkligen en känsla av ”Nu vänder det”. Jag känner mig enormt taggad på hösten och alla uppdrag som ligger fram över.

SEPTEMBER – Joanna är tillbaka från sin Offline. Att vi direkt fick till den här resan till Toscana kändes overkligt. Så tacksam! Vi är 6 tjejer som över 4 dagar dricker vin och äter mat på Terreno i Greve Chianti. Vår favoritplats! (Det blev inte jättemycket vin för min del men enligt lokala doktorn så får man dricka ett glas vin per dag…) Spred ut det med en sipp till lunch, en sipp till middag. Kom hem och startade hösten tidigt. (Som jag alltid gör.) Tog på mig Teddyjackan, mössan och åkte ut med bästa vännerna på ”hösthelg” till Sandhamn. Sommaren hänger oavsett vad jag har på mig kvar i luften och vi grillar och spelar Backgammon på terrassen.

OKTOBER – Överlevnads Camp med Wild Sweden. Friendcation i vårt väldigt stolta samarbete med Visit Dalarna. Jag å Alex firar 10 år tillsammans på Ellery Beach och levlar upp det här förhållandet med att köpa och sälja lägenhet. Yes, i den ordningen. Häftigt (och enormt nerv wrecking). Men hey, jag sparade ihop till min del av handpenningen på 3 år. Det är boost. När jag tog examen 2016 var jag barskrapad och långt utanför den beryktade ”bostadsresan”. Sen har jag jobbat_arslet_av_mig.

NOVEMBER – Jag mår strålande bra i min graviditet, kan träna, går ner avsevärt mycket i jobbelastning och bejakar min tid som ”ledig”. Vi har vår könsfest och får veta att vi ska få en son. (Har vi ens fattat att vi ska bli föräldrar ännu?) Kör en sjukt rolig aktivitetsvecka med Fitbit, bakar och lagar mycket mat. Hemmakvällar är ett faktum och jag och Alex har nog ALDRIG varit så mycket med varann som nu. Fantastiskt för det mesta, men ni som vet hur mycket jag uppskattat egentid när han har veckopendlat till Norge mer eller mindre hela vårt förhållande vet oxå om min oro för oss när Norge stängde gränsen i våras… haha. Älsklingen, Går ju hur bra som helst detta!

vemdalen_vargen_hyra_stuga_louise_johannesson

DECEMBER – Vintern har hittills varit ovanligt mörk och det har tagit hårt på mig att vara ensam och isolerad så mycket som jag varit, MEN jag har oxå fått tid att göra saker jag inte annars tagit mig an. Har tex gått vidare i min ansökan om att få jobba som Volontär för Trygga Barnen, jag har fått hem en ny dator och satt igång min utbildning samt signat två stora samarbeten för nästa år. Vi har gått in i vecka 30 med bebis (milstolpe) och vi kom iväg på en drömmig Fjällhelg i Vemdalen. En baby Moon. Nu står vi för en jul som inte blir som den skulle men den kommer bli lugn och mysig med familjen vi har här i Stockholm. (Moffa och familjen på västkusten har vi på videolänk) Nyår firar vi i en liten konstellation om 6 med Richard Julins alkoholfria bubbel och en pangmeny.

Så här summerat så ser det ju ut som att 2020 varit ett pang-år. Och jag går hellre ur detta året med den känslan än att rubba in allt som varit jobbigt. Nu går vi in i 2021 med ödmjukhet och positivitet. Ser fram emot att köra igång Friendcation när läget är under kontroll. Ser med skräckblandad förtjusning fram emot att få ett BARN och sen flytta in och påbörja renoveringen av vår drömlägga. Det blir ett spännande år på alla sätt.

Vad är era High-lights i år? Stapla upp er krönika men försök att bara få med det som varit bra. Bra som i att livet kanske har bromsat lite. Vi har fått tid till sånt vi annars aldrig hinner. Tid att reflektera över vad vi vill. Vad vi behöver och vart vi ska.
Kram!

En reaktion på ”ÅRSKRÖNIKAN 2020

  1. Det bästa som hänt mig under året är att jag äntligen fått tag i en egen bostad, en stuga på landet där jag och min hund trivs så himla bra.
    Har tagit tag i mitt eget mående och ändrat om min kost och känslan att få känna sig pigg och stark är underbart.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.