PASTA MED RÄKOR I VITLÖK

Äsch, en vanlig räkpasta säger jag även om det är första gången jag lagar den och den faktiskt var riktigt riktigt bra. Alex sa att det var det godaste han ätit i år. Väl noterat att det är den 13e Januari.

Jag höftar med alla mått men ingen gillar en Räkpasta som är snål på räkor, så mycket kan vi säga! Jag mixar färska och frysta jätteräkor från disken. Man kan ha i lite vad som helst i skaldjursväg men för guds skull inte sånt som legat i lake. Det få ni göra i nån annans pasta-med-räkor-i-vitlöks-recept.

Nu slängde jag som sagt ihop detta lite utan plan, men så här i efterhand hade ju ju 100% haft i en skvätt vitvin. Har ett annan recept på Pasta Vongole som är inte helt olikt. Kika här med om ni vill: LÄNK.

DETTA BEHÖVER DU:
Jätteräkor
3-4 klyftor vitlök
Cocktailtomater
Bladpersilja
Olivolja
Chili, salt & Peppar
Bröd
Pasta
Citron

SÅ HÄR GÖR DU:
Medan du sätter på pastavatten skivar du vitlöken, hackar persiljan och skär tomaterna i två. Nu i med pastan i vattnet. Stekpannan ska vara rikligt täckt med olivolja. Tänk att vitlöken ska bada i olja. Olja är bra. Ta mer olja än du tänkt. Även en klick smör. Innan du bränner vitlöken har du i räkorna. Nån minut efter det har du i persilja och sen där efter tomaterna. Rör om, salta, släng i lite chiliflakes om du inte har färsk chili. 

Nu kokar pastan va? Bra, den ska av nån minut innan den är “klar”. Ingen gillar överkokt pasta. Häll av och häll över i stekpannan. Vänd försiktigt runt pastan i den heta oljan så den både suger åt sig och blir färdiglagat. Fuska inte med detta momentet och fortsätt salta om så behövs. Är ganska säker på att du haft i för lite persilja så ha i lite till. Grönt blir fint i maten. Låt oljan marinera in i pastan.

Har du en liten sked till hands så kan du unna dig att smaka på oljan nu. Tomaterna har släppt ifrån sig både vätska och sötma. Servera med lite citron och bröd som du kan dra i tallriken det sista du gör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.