NYA ÅRET – ETT ANTIKLIMAX?

Blev det inte ett antiklimax det där med årsskiftet? Som att tron på ett nytt datum i kalendern skulle göra skillnad va lite för stor? Jag har av flera anledningar inte fått ”rivstarta” något nytt år och definitivt inte vibe:at ”New Year, New me”.

Helt ärlig har känslan som legat över oss årets första dagar inte utstrålat ljus av hopp. Vilket vi kanske hade kunnat hoppats på nu när jul och nyårshelgerna har passerat och ett vaccin är i rullning. Jag måste stänga av notiserna efter att slaviskt ha följt uppdateringar kring den här pandemin under snart ett år. Ofantligt vidrigt less. Mainstream media click baits, skräcktitlar och världen ur bara en synvinkel. (Yeah, Im not alone) Vet det. Och vet ni en annan sak? Det är inte heller likt mig att vara så här låg, nere, energilös, mörk, pessimistisk och gnällig. Tung.

Mitt miljöombyte har mer eller mindre känts som livsviktig för min mentala hälsa. Låt oss inte glömma den i allt snack om virus. Vår mentala hälsa alltså. Jag ska snart bli mamma, ansvara för en annan människa som förlitar sig på mig 100 procent 24/7. Jag (och alla andra) måste hitta sina vägar att ta sig igenom detta på ett så bra sätt som möjligt. Det blir någon slags överlevnadsstrategi samtidigt som vi trippar runt restriktioner och pekpinnar utan att riskera någon annans liv.

Vettetusan om nån klara att göra ALLT i 11 månader. Några har inte varit på jobbet på snart ett år. Nån tog den där bussen till Gallerian för att fixa ett ärende och en annan smyger in på gymmet för att få endorfiner. Alla har inte maten levererad till dörren och nån gjorde den där resan till sina föräldrar över jul. Några träffar vänner, andra inte. Det jag vill poängtera är att det lätt att peka på vad vi gör, men kanske inte se allt som alla INTE gör och uppoffrar. Med det sagt så menar jag inte att vi ska byta saliv på Spybar. Alla gör inte det, dem flesta försöker nog leva sig liv i balans med att inte förlora sig själva eller riskera någon annan i livsfara.

2 reaktioner på ”NYA ÅRET – ETT ANTIKLIMAX?

 1. Du skriver bra…
  Ett litet tips från gamla pappa, undvik (läs, använd inte) svordomar, det ”drar ner” innehållet, känns onödigt.
  Hitta andra förstärkningsord.

  Hälsningar från en stolt pappa ❤️

  Gilla

 2. Det finns så många som tycker och gör allt rätt i den här pandemin att jag undrar vilka alla är som bryter mot ”reglerna”. Ja förutom jag då. Skönt att veta att vi åtmnistone är två som försöker hålla oss mentalt friska och därför gör vissa medvetna val som inte är vad allmänheten anser vara rätt…

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.