VECKA 34 – FIXERING, FÖRBEREDELSER, MJÖLK & SELE I LEOPRINT

Absolut ingen berättade för mig om hur en sk fixering skulle äga rum. Det är alltså när bebisen vänder sig i magen och djupdyker ner med huvudet för att göra sig redo för exit. Hen fixerar huvudet i bäckbenet och detta känns ungefär som att någon släpper ett bowlingklot i skrevet på dig.

mig ska jag tillägga. Den upplevelsen är säkert olika för alla. Både när den sker, om den skrev och hur den sker. Jag kände mig öm, stor, otymplig och gnällig hela dagen. Magen bökade å stökade och jag vet varken hur jag sa sitta, ligga eller gå. Senare på natten vaknar jag för kissa och känner plötsligt hur en tyngd slår ner i magen, ner i bäckbenet. Som en slungande kettlebel. AJ, vad är det sker?

*En snabb googling* Ingen ska ut, allt är på banan, detta är bebisrutin. Dagen efter har jag ett inplanerat besök hos min barnmorska som bekräftar just det. Huvud ner, rumpa upp! Han är fixerad, han väger 2,5 kg och han känns. Bäckbenet, skrevet och ljumskar ömmar och jag går väldigt brett idag. Man fattar ju hela grejen med att gravida vaggar fram.

Ang Fixering För min del spelar fixeringen ingen roll eftersom jag ska göra kejsarsnitt. För en vaginal förlossning måste huvudet ligga neråt, om det inte sker naturligt kommer barnmorskan försöka vända å trycka på magen för att hjälpa till. Och går det inte alls – ja då blir det snitt.

gravid_vecka_33_louise_johannesson

-Åh, va fint det är när mammajeans-mudden sticker ut, sa ingen. Men min stickade tröja däremot, den är otroligt mullig. Finnes HÄR (Adlink).


6 VECKOR KVAR, TICK TACK
Enligt appen har 84% passerat. Jag har ännu inte fått mitt exakta datum för KS, men förstå hur sjukt att det kommer komma hem ett brev som säger ”Hej Louise, Kl. 09.30 den xx blir du mamma”. Herregud. Jag är så pepp! Pepp på att göra kejsarsnitt, pepp på träffa det lilla livet. Pepp på att se Alex ansiktsuttryck när cirkusen drar igång. Pepp på den där ostmackan? Pepp på att träffa alla gulliga sköterskor. Pepp på att bli känslomässigt omtumlad. (Nej jag har fortfarande inte greppat nånting av detta ) Vaknade häromdagen och buffade på Alex ”Jag vet inte ens hur man har ett barn”….

FÖRBEREDELSER & BRÖST
I skrivande stund rullar tvättmaskinerna för fulla muggar. Alla kläder ska tvättas och det pågår nån slags inventering i vad vi har och vad vi behöver. ”Långa trosor” står på listan. Det donas med försäkringar, förlossningsbrev, instruktionsvideos och listor om vad jag behöver ha efter ett snitt. Nån form av gördel kanske?

Och idag gjorde jag något så olustigt som att klämma riktigt hård på bröstet för att se om det kommer nån mjölk. Testa produktionen lite. Det gjorde det inte, det gjorde faktiskt bara ont. Om jag ska kunna amma är högt oklart pga bröstförminskningen jag gjorde för 9 år sedan. Går det så går det, men vår plan har nog ändå aldrig varit att jag ska helamma. Oooops, nu är vi ute på hal is och heta ämnen igen… att amma alltså. Vilken deal breaker.

BABYBJÖRN NYA SELAR
Avslutningsvis över till lite heta tips för babygrejer. Vi har skaffat oss en sån här sele som kallas ”Mini” (Adlink) den har man typ första 6 månaderna för att sedan gå upp till en större modell. Jag lagt ögonen på nån av dessa godbitar: Grå Leo (Adlink) fast en stor, eller en Beige Leo ONE (Adlink) Oh la la. Undrar hur Alex känner för att bära Leo. Tror han kommer älska det. Känna sig lite Raffig så att säga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.