VECKA 37 – AKUTEN & SURPRISE MINI SHOWER

Började veckan på Förlossningsakuten och avslutade den med en liten mysig surprise shower av Mickan och Nathalie. Nedräkningen är på riktigt – 14 dagar kvar.

FÖRLOSSNINGSAKUTEN
Efter tre dagar minskad rörelse i magen och lite googlande blev beslutet att ringa in till förlossningen inte svårt. Dem uppmanar att man ska ringa in om man misstänker minskad rörelse. Jag ringer in och är inom en timma på Danderyds förlossningsakut. Får hjälp direkt och satt under bevakning med hjärtslag, puls och en knapp jag ska trycka på varje gång jag känner rörelse i magen.

Allt ser bra ut men för mig är det fortfarande mycket mindre, svagare och slöare rörelser än ”vanligt”. Läkare nr två kommer in för att göra vidare undersökning med ultraljud. Vad händer? Jo bebis i magen spelar Allanballan, sparkar gör volter och rör sig så mycket så hon har svårt att mäta av. Skönt, men där satt man och kände sig som en galen person. Better safe than sorry. Inte läge att spela cool… Vi åkte hem och sinnet va i ro.

MINI SHOWER
Senare i veckan skulle jag hem till Mickan på brunch i nya lägenheten. När jag kommer dit har dem fixat en lite gosig corona-vänlig Baby Shower. Jag har inte alls förväntat mig att bli uppvaktad nu då läget är som det är, så det blev en himla mysig överraskning. Bubbel, brunch, bajs-historier och ännu mer bakelser. Rätt som det är ringer det på telefonen och mina vänner på Thelins vill lägligt nog komma förbli med Allahjärtansdag-fika. En hel låda faktiskt!

BABY RAPLH VECKA 37
3 kilo bebis som kommer tjocka på sig ca 500-800 gram till innan utgång. Jag behöver ju inte oroa mig för att ”gå över tiden” så att säga. (Så glad och lättad över mitt snitt) Enligt läkaren på Danderyd så ligger han fortfarande med gott utrymme och mycket fostervatten. Det är bra. Vi följer kurvan och alla värden ser bra ut. Just nu inte så mycket mer att uppdatera. Börjar känna mig klar med detta nu…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.