”HUR HAR DU MÅTT I DIN GRAVIDITET?”

Fick en fråga på Insta jag tänkte svara på här. Jag har uppdaterat Vecka för vecka från V.21 när jag gick ut med det. Alla inlägg finns HÄR! Men om jag ska dra det snabbt så kör vi en liten recap nu:

Vecka 1-7: Det var inte planerat och jag visste inte om det, men kände mot slutet av tiden att jag hade ömma bröst och dålig kondis. Vi köpte en sticka och den visade plus. Vi trodde inte på det och testa igen. Plus.

Vecka 9: Skriver in mig hos barnmorskan Mama Mia i Solna. Fanny Svanh. Fantastik kvinna. Allt är väldigt overkligt. Och jag är väldigt trött. Det är mitt i gassande högsommarvärmen och jag är mest obekväm med värmen. Säkert extra känslig pga grav.

Vecka 10-12: Blir en lång väntan på att få första UL (Ultraljudet). Här mår jag fortfarande bra. Inte ett uns av ”illamående”, men så måste det heller inte vara. Jag skulle vara glad för det sa BM. ”Njut av din graviditet”.

Vecka 13-18: INGA fysiska känningar och mentalt så spökande det av just den anledningen. Detta är några veckor där magen inte syns, första tidens illamående (om man haft nån) har ofta lagt sig och man ”känner sig” liksom inte gravid. Obs. Allas upplevelse är olika, men för min del så blev det en stor oro.

Vecka 19: Står jag inte ut med mardrömmar och sömnlösa nätter så jag åker in på Hjärtljudskontroll hos min BM som stillar varenda liten cell av oro med ett fint hjärtslag. Alex gör vinnerteckan i luften och nu börjar det bli verkligt. Vi ska bli föräldrar!?

Vecka 20-22: RUL (Rutin Ultraljud) Jag är lugn som en filbunke eftersom jag just veckan innan fått höra att hjärtat slår fint. Vi har en stor fest hemma för att avslöja könet – en pojk! Här går vi oxå ut med det offentligt. Det blev en lång hemlis att hålla, men skönt att få landa i allt bara vi och närmsta vänner, familj.

Vecka 23-30: Kulan börjar synas, min hy får glow och jag har aldrig känt mig vackrare. Som en gudinna. Älskar min kropp. Älskar att se den naken och får nån slags inre kraft av liv. Halleluja. Fin tid. Det går in att jag är gravid, men fortfarande långt ifrån att förstå att vi oxå ska ha ett barn. Vecka 30 känns som en milstolpe i graviditeten.

Vecka 31-34: Vi åker på Baby Moon och har två så fina veckor ihop i vårt hus på Mallis. Jag har svårt att sova. Halsbrännan som varit min enda jobbiga åkomma löses med Omepazol (magi) men kroppen är tung och sammandragningarna när jag går är okristliga. Jag klarar dock fortfarande av att träna och får även här igenom mitt Kejsarsnitt vilken blir en otrolig lättnad.

Vecka 35-38: Nej men snälla, sista månaden är så onödig. Han kan komma ut nu. Jag mår INTE som en gudinna längre. Sover som en kratta, är svullen och tung. Otymplig. Känner mig ful, orkeslös och typ meningslös eftersom jag inte orkar göra något. Men sen ska jag ändå sitta i karantän för att hålla mig långt undan Covid innan det är dags för oss att åka in och plocka ut vårt barn. Där är vi nu. Så galet nära mål!

Kort sammanfattat en väldigt bra graviditet och väldigt fina stunder med min sambo i detta. Vi är närmare varann än någonsin och det är så jäkla fint att dela denna resan ihop. Nu är vi är orimligt taggade på att bebisen ska komma ut och nästa vecka sitter vi med ett barn i famnen!?

En reaktion på ””HUR HAR DU MÅTT I DIN GRAVIDITET?”

  1. Så skönt att höra att du inte heller mått illa i början, jag är i vecka 8-9 nånting och mår ganska precis ”som vanligt”, och verkligen inte illa! Har inte kunnat glädjas utan tar helt avstånd till graviditeten och njuter inte alla. då jag bara läser att illamående typ är ett måste och att om man inte mår illa så är det missfall osv. Så jätteskönt att höra att det kan vara normalt att må bra! 🙂 Nu känns det lite bättre och kanske vågar jag hoppas detta går vägen ❤
    Stort lycka till sista dagarna, ser så mkt fram emot att fortsätta följa dig som mamma!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.