VECKA 38 – SISTA INKÖP OCH FÖRBEREDELSER

Vi snackar BB-väskan, sista inköpen och tankarna som snurrar just nu. Det är på absoluta slutspurten och känslan av ”Gudinna” har mer gått över till ”Valross”. Nu känner jag mig klar med detta!

Som en vän skrev: sista månaden är helt onödig. Mer som i att det går ganska bra att vara gravid i 8 månader med den sista tiden är inte kul. Och det är väl bara så det är. Inget konstigt med det. Hörde en väldigt intressant teori om att sista tiden av graviditeten ska vara så oumbärlig att du tillslut hellre vill krysta ut ett bowlingklot mellan benen. Makes sense ändå.

VAD PACKAR JAG I MIN BB-VÄSKA?
Herregud, snacks! Vi kommer vara på BB i 3-4 dagar pga Kejsarsnittet. Alex är med mig (oss) hela tiden men vi kommer vara ”inlåsta” på rummet då det är Covid-times Det vi har med oss är det vi har och enligt rykten så är maten inget att hurra för. Så därför – Snacks! Ni som känner att ni måste kommentera att ni hade med er massa snacks men inte åt något av det, dont.

Vi har med: Pellegrino Apelsin och snackas av alla sorter salt, surt, krispigt, sött. Nudlar som vi kan värma om vi inte bli mätta av den frukost, lunch och middag man får där. Jag har även med en necessär med allt av hygien och hudvård som finns. Lukta gott och vara moist är något som flera tipsat om. Vi kommer givet ha med mobiler, datorer, sladdar för dokumentation och underhållning om så behövs. Tofflor till mig och ombyten till Alex och bebis. Jag kommer mestadel hasa runt i nät-trosor och sjukhuskläder. Viktigt: Babyskydd till taxiresan hem och vattenflaska med sugrör.

Tröja HÄR (Länk!) Byxor HÄR (Länk!)

NÖDVÄNDIGA INKÖP TILL BEBIS
Vagnen har kommit från Holland. Det blev en Bugaboo Donkey. (Kolla in Thowes blogg för Life hack om bättre pris, HÄR!) Den står parkerad och klar för rull med superfin åkpåse här hemma i vardagsrummet. Vårt kanske bästa köp: Baby Brezza (Länk!) är inkopplad och testkörd. Som en Nespressomaskin för ersättning. Kommer rädda många nätter samt alla gånger jag inte vill/kan amma.

I babynästet ligger ett Baby Alarm på laddning. Vi körde på en Capidio (Länk) efter flera relevanta tips från er. Räckvidd, batteritid och smidighet till bra pris, samt att vi kan komplettera med en video-app om det skulle vara så att det blir ett behov framöver.

Vi har lånat ett Babyskydd av våra kompisar som hade två – Maxi Cosi med adapter att passa vagnen. Alla flaskor och nappar är diskade. Kläder tvättade. Nästet kommer per rekommendation från Najell och alla våra kläder är nästan uteslutande från Minimarket (Adlink) och H&M (Adlink).

En skötbädd till badrummet, en Mini-sele från Babybjörn (Adlink), massa muselin-filter och hudvänliga produkter till bad och blöjbyten. Tvätthandukar i storpack från IKEA. Kvar på listan har vi en Babysitter (Kolla in denna, dör va fin! Adlink! ) och nån form av stol vi kan ha vid matbordet. En Stokke tripp trapp nkanske?

Sele Mini från BabyBjörn HÄR (Adlink) Zebradräkt Minimarket HÄR (Adlink)


KROPPEN & BABY RALPH
Han är så gott som klar. Säkert lika klar som jag. Jag mår efter förutsättningarna bra men vill gärna ha tillbaka min kropp, styrka och rörelse ingen. Folk som säger att jag ska passa på att njuta av sömnen nu kanske kan fundera tillbaka på om man verkligen sover så j-a bra sista tiden av sin graviditet och/eller om jag isåfall skulle kunna plocka fram dem timmarna sen när bebisen vill vara vaken och käka hela nätterna. Nej okej bra.

Inga nya åkommor sendan sist. Kräks lite i munnen varje gång jag ska resa mig upp, måste duscha väldigt hett flera gånger om dagen för att få lite värme och rörelse i kroppen. Dagarna går men fråga mig inte vad jag gör. Jobbar undan så mycket som möjligt och ”boar”. Är inne i något rens-å-släng-humör. Vill lufta ut och göra plats för ny familjemedlem.

En reaktion på ”VECKA 38 – SISTA INKÖP OCH FÖRBEREDELSER

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.